Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Hrvatska policija podnijela krivičnu prijavu protiv smijenjenog ministra zbog saobraćajne nesreće

Banožić se 11. novembra na izlazu iz Vinkovaca, neoprezno pretičući teretno vozilo, direktno sudario s kombijem koji je nailazio iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić poginuo je na licu mjesta, a Banožić je s teškim povredama prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom u KBC Osijek, odakle je pušten na kućno liječenje

Policijska uprava vukovarsko-sremska podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Maria Banožića zbog izazivanja saobraćajne nesreće, saopšteno je.

Ne navodeći Banožićev indentitet, policija saopštava kako je je nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog (44) podnijela krivični prijavu zbog djela izazivanja saobraćajne nesreće.

Krivično djelo za koje je prijavljen osumnjičeni, policija je kvalifikovala u konsultaciji s nadležnim Državnim tužilaštvom, a na osnovu činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i na osnovu prikupljenih naknadnih saznanja.

Takođe, zbog počinjenog prekršaja iz člana 163. st. 1. (nekorišćenje pojasa) Zakona o bezbjednosti u saobraćaju, osumnjičenom je uručeno obavještenje o počinjenom prekršaju, navode iz policije.

Banožić se 11. novembra na izlazu iz Vinkovaca, neoprezno pretičući teretno vozilo, direktno sudario s kombijem koji je nailazio iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić poginuo je na licu mjesta, a Banožić je s teškim povredama prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom u KBC Osijek, odakle je pušten na kućno liječenje.

Ubrzo nakon završetka istrage policije i Tužilaštva premijer Andrej Plenković razriješio je Banožića dužnosti ministra obrane.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve