Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Hrvati bi već ove godine mogli u SAD bez viza

Hrvatski državljani će se nakon ukidanja viza za putovanje u SAD u turističke i poslovne svrhe prijavljivati putem Elektroničkog sistema za autorizaciju putovanja (ESTA)

Hrvatski državljani bi već krajem ove godine u Ameriku mogli putovati bez viza, rekla je američka zvaničnica, koja ove sedmice boravi u Hrvatskoj kako bi napravila posljednju procjenu spremnosti za ulazak u bezvizni režim.

Ministar državne bezbjednosti Alehandro Majorkas donosi konačnu odluku o spremnosti Hrvatske za ulazak u Program izuzeća od viza (VWP).

Delegacija američkog ministarstva boravi ove sedmice u Hrvatskoj kako bi mu pripremilo konačan izvještaj.

Serena Hoj, sekretarka za međunarodne poslove u tom ministarstvu, rekla je da će Majorkas odluku donijeti do kraja septembra.

“A onda, ako sve bude po planu, vjerujemo da će Hrvatska do kraja godine biti u VWP-u”, kazala je i dodala da je delegacija resornog ministarstva “optimistična” da će tako i biti.

Hrvatski državljani će se nakon ukidanja viza za putovanje u SAD u turističke i poslovne svrhe prijavljivati putem Elektroničkog sistema za autorizaciju putovanja (ESTA).

Putnici će se prijavljivati najkasnije 48 sati prije leta, a prijava će koštati 14 dolara.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve