Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Filmske scene u Tuzli: Osumnjičeni pucao po gradu, pokušao da pobjegne, policija ga golog privela

Zapadni dio Tuzle sinoć je u potpunosti bio blokiran zbog policijske potrage koja je trajala nešto više od dva sata

Pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nakon opsežne akcije uhapsili su 42-godišnjeg Elvisa Selimovića. On je pokušao da se sakrije u nepristupačnom predjelu tuzlanskog naselja Miladije, koje je obraslo u korov, piše Klix.

Zapadni dio Tuzle sinoć je u potpunosti bio blokiran zbog policijske potrage koja je trajala nešto više od dva sata. Naoružani dugim cijevima, tuzlanski “specijalci” su tragali za 42-godišnjim Elvisom Selimovićem, koji je nešto ranije uznemiravao građane.

Iz automobila marke Ford prvo je ispalio nekoliko hitaca, nakon toga je nastavio divljanje po putu, i tada oštetio nekoliko vozila. U konačnici se zaustavio na jednoj benzinskoj pumpi u Miladijama te je u bijeg krenuo pješice.

U nadi da će umaći policiji, Selimović je ušao u nepristupačan predio naselja, obraslog u korov, međutim, on je lociran i uhapšen. Policijski službenici su ga iz jednog kombija, bez odjeće, prebacili u drugo vozilo.

“E. S.(1982.) iz Tuzle, za kojim se tragalo u vezi prijava građana, pronađen je i oko 22:45 sati stavljen pod kontrolu. O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a sve dalje mjere i radnje, prema uputama tužioca, poduzimaju istražitelji OKP PU Tuzla”, kazala je portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Selimović je tuzlanskoj javnosti od ranije poznat po nasilničkom ponašanju, kršenju zakona, ali i prodaji droge. Zbog tog krivičnog djela je zajedno s bratom bio uhapšen 2011. godine.

On se ovog vikenda nalazio na dopustu iz zatvora.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve