Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Dodik: Nijesam opasnost za Evropu, njemačka ministarka dezinformisala Blinkena

Dodik je rekao da mu je žao što je Berbok dezinformisala Blinkena, pojasnivši da Njemačka nije zaustavila sredstva njemu, već Republici Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije nikakva opasnost za evropsku bezbjednost i da je njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok dezinformisala američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Dodik je rekao da mu je žao što je Berbok dezinformisala Blinkena, pojasnivši da Njemačka nije zaustavila sredstva njemu, već Republici Srpskoj.

„Mi smo ih zamolili da se što prije povuku, kako bi mogli doći novi investitori“, naveo je Dodik.

On je dodao da želi da predoči Blinkenu da samo sprovodi Dejtonski sporazum.

„Držim se tog dokumenta koji ste vi kreirali i branim dokument koji ste vi napisali, napisao je Dodik na društvenoj mreži X“, prenosi RTRS.

On je naveo da bi volio da bilo ko predoči jednu rečenicu, akciju ili odluku kojom je izašao van tog dokumenta.

„Nisam ja nikakva opasnost za evropsku bezbjednost. Sprovodim i branim mirovni sporazum koji ste vi 1995. napisali i njime zaustavili rat“, kazao je Dodik.

Blinken je rekao da je sa Berbok danas razgovarao o regionalnoj bezbjednosti u Evropi, a naročito o Bosni i Hercegovini.

„Veoma cijenimo njemačko rukovođenje kada je riječ o ograničavanju određenih finansijskih tokova prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, kao i ponovnom pridruživanju i jačanju Euforovog programa Altea“, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve