Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

VESELI SE SRBSKI RODE: Defile kamiona okićenih badnjacima u Banjaluci, za volan sjeo i gradonačelnik

Povodom Badnjeg dana i Dana Republike Srpske

Ulicama Banjaluke danas je, povodom Badnjeg dana i Dana Republike, prošlo 120 kamiona Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske okićenih badnjacima i srpskim zastavama.

Kolona kamiona, koji su sirenama pozdravljali brojne građane, kretala se od Centra za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova u Zalužanima do Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke, gdje je služena liturgija.

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić rekao je da su ovim defileom poželjeli svim građanima sretan Badnji dan, Božić i Dan Republike Srpske koji se obilježava 9. januara, uprkos odlukama Ustavnog suda BiH kojima je on proglašen neustavnim.

„Da nam Srpska živi dugo, dugo godina, da je volimo i čuvamo“, poručio je Grbić koji je poželio da ovaj defile postane tradicija.

Za volan jednog od kamiona sjeo je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivković, koji se pohvalio snimkom na društvenim mrežama.

Kamioni su se okupili jutros u Centru za obuku u Zalužanima, odakle su krenuli ka centru grada zapadnim tranzitom do zgrade Vlade Srpske, gdje je formirana kolona po tri vozila u sve tri kolovozne trake.

Kolona kamiona se od Hrama Hrista Spasitelja kretati ulicom ispred „Pošta Srpske“ i stare autobuske stanice ka naselju Starčevica i istočnim tranzitom prema Prijedorskoj petlji, gdje je defile završen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve