Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocijenio je danas da Srbija i Crna Gora imaju „istorijsku priliku“ za normalizaciju odnosa i ukazao kako je vrijeme da se prevaziđu problemi nastali u vrijeme režima Mila Đuknovića i njegove politike prema Srbiji.

“Stalno se narodu Crne Gore prijetilo, odnosno plašili su ih navodno nekom hegemonijom koja dolazi iz Beograda. Evo, čujete li iz Beograda neke pozive da se ukine Crna Gora, da ona promijeni svoju spoljnu politiku? Ne. Mi samo pozivamo na to da se ne vodi antisrpska kampanja i inetersuju nas samo prava Srba, našeg naroda koji živi u Crnoj Gori, koji nije došao iz mog Prokuplja ili bilo kog dijela Srbije da tamo živi, nego je tu nastao, vjekovima tu živi i čini Crnu Goru“, rekao je Dačić u Jutarnjem programu RTS.

Dačić je ukazao da cu Crna Gora i njen narod najbliži Srbiji, da imaju iste korijene, a da je „svako ko radi ko radi protiv saradnje sa Srbijom, radi i protiv interesa svog naroda“.

“Zato i mislim da je vrijeme, da bez obzira na heterogenost opozicije i različite izjave, da se svi potrudimo da prevaziđemo te probleme koji su nastali prije svega zbog režima Mila Đukanovića i njegove antispske politike“, rekao je Dačić za RTS.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
Ha20
29.09.2020-12:51 12:51

Hahahahahahahah ! Politicko koptcanje malig Milosevica se nastavlja.