Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da su večerašnji protesti u Beogradu do sada najnasilniji, ali da nasilnog prevrata u toj zemlji i anarhije neće biti.

Ana Brnabić/FOTO N1

“Sjutra zasijeda krizni štab i nastavićemo da se borimo protiv korone i sačuvamo zdravstvene radnike i zdravlje ljudi i pobijedićemo”, rekla je Brnabić za TV Pink pozivajući građane da budu disciplinovani.

Ona je kazala da se sve čini i da još nije uveden policijski čas, ali da se mora boriti za zdravlje ljudi, ali i balansirati zbog očuvanja ekonomije, prenosi Tanjug.

Brnabić je poručila da će se sačuvati demokratski poredak u zemlji i stabilnost, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da sjutra ide i bori se za Kosovo i Metohiju (KIM).

Ona je ocijenila da su nasilni protesti u Beogradu bez sumnje nanijeli ogromnu štetu i predstojećim razgovorima, ali da će Vučić dati sve od sebe i fokusirati se na KIM, bezbjednost Srbije i budućnost cijelog regiona i kompromis.

“Ima mnogo onih kojima to ne odgovara, ali iza toga stoji najveći broj građana i to je snaga Aleksandra Vučića”, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da će država zaštititi i političke protivnike i neistomišljenike, ali ne i one koji hoće nekoga da prebijaju, jer se nasilje neće dozvoliti.

Ona je poručila da će vlada i država i smjeti i umjeti da sačuva bezbjednost svih građana, ustavni poredak i da izađe sa tom vrstom agresivnosti na kraj.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve