Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Bler u Prištini: NATO intervencija prije 25 godina bila je ispravna stvar

On se nakon sastanka s Osmani obratio i poslanicima Skupštine Kosova i poručio da se Kosovo i dalje suočava s izazovima.

Nekadašnji premijer Velike Britanije Toni Bler istakao je u Prištini da je “NATO intervencija prije 25 godina bila ispravna stvar” i da “stoji uz građane Kosova”.

„To što sam ovdje budi duboke emocije. Čestitam narodu Kosova na hrabrosti i nepokolebljivoj riješenosti da to iskoristi za oslobođenje zemlje. Tada sam bio ubijeđen da je to ispravna stvar, a danas s uvjerenjem stojim uz narod Kosova“, rekao je Bler na zajedničkoj konferenciji sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, prenosi Kosovo onlajn.

Bler je dodao da očekuje da će Kosovo u budućnosti postati dio Evropske unije (EU).

„Ovde se dešava mnogo pozitivnih stvari koje su dobre za cio svijet. Jedva čekam dan kada će Kosovo zauzeti svoje mjesto u evropskoj porodici“, rekao je Bler.

On se nakon sastanka s Osmani obratio i poslanicima Skupštine Kosova i poručio da se Kosovo i dalje suočava s izazovima.

„Veoma sam srećan što sam ovde, počastvovan sam. Ne mogu vam dovoljno zahvaliti. Prije 25 godina postignut je sporazum o spasavanju teritorije Kosova. Učinili smo sve da narod Kosova ponovo živi, da ponovo diše. Sjećamo se njihovih žrtava i zahvaljujemo svima koji su nam pomogli“, rekao je Bler.

Bler je pomenuo i, kako je naveo, pomoć Sjedinjenih Američkih Država.

„Naravno, uz pomoć američkog predsjednika Bila Klinton, i mnogih drugih zemalja, pomogli smo ovde. Niko od nas ne bi mogao da pomogne bez vaše moći, narode Kosova. Kosovo je nezavisna i moćna država koja će u budućnosti postati dio EU“, rekao je Bler.

Poručio je da Kosovo još ne priznaju mnoge države, te da se mora raditi u pravcu novih priznanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hektor
10.06.2024-21:58 21:58

Istina!