Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Beograd: Milan Radoičić u MUP dao izjavu u svojstvu građanina

O navedenom će, dodaju, u formi izvještaja biti obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije, navodi MUP u saopštenju.

„Danas, u 10 časova, u pratnji svog advokata, pristupio je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mJestu Banjska, rano ujutru u nedJelju, 24. septembra 2023. godine“, navodi MUP u saopštenju.

O navedenom će, dodaju, u formi izvještaja biti obaviješteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Podsjetimo, u nedjelju, 24. septembra, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, poslije čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmjerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, porijeklom sa sjevera Kosova.

Doskorašnji potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u selu Banjska, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namjerama obavijestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

A ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio je da će kosovski nadležni organi, preko međunarodnih partnera, tražiti izručenje iz Srbije „svih koji su učestvovali u planiranju i realizaciji akcije terorista“ u Banjskoj.

Američki sekretar Entoni Blinken objavio je u petak na društvenoj mreži X da je razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Razgovarao sam s predsjednikom Vučićem o tome da se naglasi potreba za deeskalacijom tenzija sa Кosovom i pozovu na odgovornost oni koji su odgovorni za nedavne nasilne napade. Takođe je naglašena važnost potpune implementacije obaveza u okviru Dijaloga koji vodi EU“, napisao je Blinken.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve