Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

BEOGRAD: Bogićeviću ukinut ekstradicioni pritvor

Specijalni sud u Beogradu donio je juče rješenje kojim se ukida ekstradicioni pritvor Predragu Bogićeviću (47), javlja Blic. Bogićević je osumnjičen za krivično djelo terorizam u pokušaju, zbog kog je Crna Gora za njim raspisala interpolovu crvenu potjernicu.

Sud je zauzeo isti stav kao i prema Nemanji Ristiću, koji je ranije pušten iz pritvora da se brani sa slobode. Apelacioni sud u Beogradu prekjuče je i pravosnažno odbio molbu za Ristićevo izručenje.

Prema riječima pravnog zastupnika Slaviše Mrdakovića Predrag Bogićević više nije u pritvoru, a dokazi na osnovu kojih će se odlučiti da li ima uslova za ekstradiciju Crnoj Gori se prikupljaju.

– Predrag Bogićević po rješenju Specijalnog suda ne smije da napušta područje grada Kragujevca i mora svakog ponedjeljka u 10 sati da se javlja u stanicu policije. Ako ima potrebu da napusti Kragujevac moraće za to da traži odobrenje suda, izjavio je za Blic Mrdaković.

Bogićević, predsjednik Ravnogorskog pokreta, uhapšen je po interpolovoj potjernici i po tužbenom zahtjevu Crne Gore. Njega je policija uhapsila u stanu u kome živi sa porodicom, a od 13. janura ove godine on je bio u izolaciji.

Potjernica za Bogićevićem je objavljena 7. decembra prošle godine, a on je sve vrijeme radio u pošti.

Izvor: Blic.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve