Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Zoronjić: Bečić i Mandić da ne blokiraju smanjenje akciza, interes građana mora biti ispred partijskih

Ponovila je apele Građanskog pokreta URA i dijela javnosti, pa pozvala Demokrate i DF da ''ne ohrabruju Bulajića da u nedogled opstruira zakazivanje sjednice Skupštine''

Poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić, opet je pozvala predsjednika Demokrata Aleksu Bečića i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića, da ulože minimum napora i zakažu sjednicu Skupštine, kako bi se omogućilo umanjenje akciza na gorivo.

“Ovih dana bilježimo rekordne cijene goriva, koje će već od ponedeljka mogu biti skuplje od 15 do 20 centi po litru. Najmanje šta Skupština može uraditi, jeste da umanji akcize od kojih prihoduje država, kako bi se makar u nekoj mjeri cijena goriva umanjila i kako bi se građanima umanjili sve veći troškovi”, kazala je Zoronjić.

Ponovila je apele Građanskog pokreta URA i dijela javnosti, pa pozvala Demokrate i DF da “ne ohrabruju Bulajića da u nedogled opstruira zakazivanje sjednice Skupštine, već da to učini u što kraćem roku, jer životi građana Crne Gore ne mogu čekati”.

“Uz puno razumijevanje partijskih interesa, oni – posebno u kriznim situacijama, ne mogu i ne smiju biti ispred javnog interesa. Vjerujem da bi kolegama Bečiću – Mandiću zakazivanje Skupštine bio argument više, da pokažu elementarnu brigu prema običnom građaninu”, istakla je ona.

Zoronjić podsjeća da cijene goriva na svjetskim berzama vrtoglavo rastu, a jedini način da se one u Crnoj Gori smanje jeste izglasavanje izmjene Zakona o akcizama u Skupštini Crne Gore koje je Vlada uputila parlamentu 4. marta.

Demokrate i DF takvu inicijativu već danima odbijaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve