Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Vlast ne poštuje Ustav i zakone, zbog političkih odluka zdravstveni sistem pred kolapsom

Vladajuća većina ne poštuje Sporazum koji je potpisala prilikom formiranja vlasti, ocijenio je predsjednik kluba poslanika DPS-LP Danijel Živković u razgovoru sa ambasadorom Palestine u Rabijem Alhantoulijem

Vladajuća većina ne poštuje Sporazum koji je potpisala prilikom formiranja vlasti, ocijenio je predsjednik kluba poslanika DPS-LP Danijel Živković u razgovoru sa ambasadorom Palestine u Rabijem Alhantoulijem.

Živković je istakao da će donošenje zakona, bez konsultacija sa evropskim partnerima, uticati na dalji put Crne Gore ka EU, što, prema njegovim riječima, oslikava loše namjere nove vlasti. On je ukazao i da je zdravstveni sistem, zbog političkih odluka, pred kolapsom.

“Nepoštovanje Ustava i zakona, postala je praksa i svakodnevnica u radu Vlade Zdravka Krivokapića, koja neznanjem i nesposobnošću urušava sve ono što je Crna Gora postigla do sada”, istakao je Živković.

On je naglasio da će Klub poslanika DPS-LP nastaviti da afirmiše evropski sistem vrijednosti, kao jedini ispravni put daljeg napretka i emancipacije crnogorskog društva.

“Tokom razgovora, otvoreno je pitanje zabrinjavajućeg rasta nacionalizma i šovinizma nakon parlamentarnih izbora, te da je neophodno da državne institucije efikasno i profesionalno rade
posao i spriječe širenje tenzija i netrpeljivosti”, saopšteno je nakon sastanka.

Ambasador Alhantouli je pohvalio mirnu tranziciju vlasti u Crnoj Gori, naglasivši važnost dijaloga kako bi se očuvala do sada stvorena demokratska dostignuća.

“Sagovornik je informisao poslanika Živkovića o situaciji u Palestini i nastavku borbe palestinskog naroda za slobodu i nezavisnost dajući osvrt na nedavnu odluku o održavanju zakonodavnih i predsjedničkih izbora u Palestini u maju i junu, što ujedno predstavlja i važan korak ka palestinskom nacionalnom pomirenju i jedinstvu”, kazali su u Skupštini.

Alhantouli je upoznao sagovornika sa presudnom odlukom Međunarodnog krivičnog suda kojom je potvrđena njegova nadležnost nad Palestinom, što je otvorilo put pravdi i okončanju nekažnjivosti Izraela.

“Obje strane potvrdile su značaj parlamentarne saradnje kao snažne komponente prijateljskih bilateralnih relacija zasnovanih na poštovanju ljudskih vrijednosti i principa ugrađenih u međunarodno pravo i multilaterizam”, zaključenio je na sastanku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve