Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Živković u Tivtu: Želimo na izborima da se odmjerimo jer smo sigurni u snagu DPS-a

Živković je podsjetio da se govorilo da će DPS braniti vlast na sve načine što se, naglašava, nije desilo i to je, poručuje, proces emancipacije crnogorskog društva.

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Tivat birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Na samom početku, Živković je, kako je saopšteno iz partije, podsjetio na uspjehe koje je DPS Tivat u prethodnom periodu ostvario u ovom gradu.

“Iako je dosta učinjeno u većini opština, zahvaljujući čemu smo i danas najjača partija na političkoj sceni Crne Gore, trenutno smo u opoziciji”, kazao je on. To ih, dodaje, ne obeshrabruje.

„Mi želimo da mijenjamo sebe da bismo i državu promijenili nabolje. Za svaku partiju je neophodno da prođe iskustvo opozicije. Opozicija djeluje kao dobra terapija na svaku politiku, ako želimo da razumijemo na pravi način ono što javnost hoće da nam poruči”, napominje prvi čovjek DPS-a.

On je kazao da je upravo politika DPS doprinijela ključnom razvoju države.

„Mi smo, zajedno sa našim koalicionim partnerima, trasirali put Crne Gore ka usvajanju evropskih demokratskih vrijednosti. Ponosan sam na sve naše rezultate. Naši politički protivnici su prisvojili tu našu politiku, neki deklarativno, neki navodno suštinski. I Crna Gora je nastavila svoj evropski put. To je dokaz da nama ne treba mentorstvo sa bilo koje adrese. Ni iz Beograda, Vašingtona, Moskve. Kroz istoriju smo pokazali da se i sami odlično snalazimo. Možemo uspostavljati partnerske odnose, ali ne možemo dozvoliti da se o nama govori kao da smo nečija kolonija. Možemo različito politički razmišljati, ali biti ustremljeni ka istom cilju“, naveo je Živković.

Živković je podsjetio da se govorilo da će DPS braniti vlast na sve načine što se, naglašava, nije desilo i to je, poručuje, proces emancipacije crnogorskog društva.

„Danas kod konkurencije ne prepoznajem dovoljno političke zrelosti da i oni to tako prihvate poraz. To se vidi u Andrijevici, Šavniku, Ulcinju, što nije dobro za demokratske procese koji se odvijaju. Mi ostajemo vjerni našem načinu rada, jer to je naš doprinos demokratskoj emancipaciji društva. Zato nam je bitno da u svojoj kući stvari postavimo kako treba. Zato smo krenuli u reformu partije, ne da bismo nekome bili više ili manje prihvatljivi, već zbog sebe. Mi smo zadržali političku relevantnost i počeli da vraćamo dio povjerenja građana koji smo izgubili u prethodnom periodu.

Mnogi su priželjkivali da nestanemo sa političke scene, razumijem i tu vrstu ostrašćenosti, ja ne želim da iko nestane sa crnogorske političke scene, dobro je da imamo pluralizam, ali ono što želim je da neki politički subjekti s pozicije vlasti pređu u opoziju, jer smatram, koliko god to bilo subjektivno, da zaslužuju da se vrate u opoziciju zbog svog političkog djelovanja. Treba dati svakoj politici priliku i prostor da se pokaže u pravom svjetlu. Mi smo tu priliku imali 25 godina i pokazali ono što znamo, i dobre strane i neke loše prakse. Nema nikakve dileme da se nijedna loša praksa, tamo gdje mi preuzmemo vast, više ne smije dešavati. To je opomena i upozorenje koje su nam građani dali”, ističe Živković.

Sada moramo, kako kaže, iskoristiti priliku da pokažemo da je ovo nova politička generacija, da ima nešto drugačiji pristup politici i da shodno toj novoj političkoj platformi ponovo zaslužujemo povjerenje građana.

„Ako se i daje nastavlja sa istrajnošću da je anti DPS platforma ključna platforma u Crnoj Gori država će propadati. Ta vrsta isključivosti vodi u sunovrat državu. Parlamentarnu većinu veže DPS. Koliko je to nakaradno pokazuju i rezultati na državnom nivou. Treba da vas okupljaju neki program, vizija, investicije, projekti, pa možda i ideologije i vrijednosti, nije sporno. Znamo mi koji su njihovi pravci djelovanja. Ali se nikad nećemo pomirti sa tom politikom. Nećemo odustati od antifašističkog nasljeđa, nezavisne Crne Gore, NATO i ervopskih vrijednosti“, istakao je Živković, naglašavajući da se samo na izborim može vratiti povjerenje građana.
„Ne dolaze u obzir nikakve prekombinacije koje pokušavaju sada podmetnuti crnogorskoj javnosti. Mi želimo izbore da na izborima odmjerimo naše snage. Zašto? Zato što smo sigurni u našu snagu“, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve