Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Živković u Petnjici: Opština je primjer kako se dobrim odlukama može sačuvati snaga jedne politike

Aktuelna vlast, kako je ocijenio, nerelano se bavi politikom i stižu ih kazne za to, ističući da se to vidjelo u Budvi i u Andrijevici

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Petnjica birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Živković je istakao da je Petnjica dala gotovo 100% podršku nezavisnoj, međunarodno priznatoj Crnoj Gori, te da je ona najbolji primjer kako se dobrim odlukama može sačuvati snaga jedne politike. “Vaš izuzetno dobar karovski odabir rezultirao je uspjehu politike DPS na sjeveru. To potvrđuju svi izborni rezultati u Petnjici kontinuitetu, što je veoma teško u današnje vrijeme u Crnoj Gori. Biće izazovno sačuvati taj uspjeh. Na nama je da radimo više, bolje, lda otklonimo sve greške koje smo imali i, ako tako bude, ne brinem da nas ijedna politička struktura može pobijediti”, istakao je Živković.

On je podsjetio da je Crna Gora, zahvaljujući državotvornoj politici DPS-a uspela da sačuva mir, obnovi državnost, postane članica NATO. “Zahvaljujući našoj politici Crna Gora je danas uspješna evropska priča. Iza nas su četiri gdine propadanja Crne Gore. Naša država mora ostati vječna, multinacionalna i građanska, država u kojoj se svako osjeća udobno. Oni nas pozivaju na pomirenje, a ne mogu se pomiriti jedni s drugima. Ne mogu se dogovoriti u svojm redovima o suštinskim pitanjima. Ako je za njih pomirnje da se odreknemo naše nezavisnosti, antifašističkog nasljeđa, evropskih vrijednosti, multinacionalnog sklada, pa da se pomirimopo njihovoj mjeri, da promijenimo ustav ili nacionalne simbole, onda ne pristajemo na takvo pomirenje. Ne moramo biti vlast, ali se tome moramo suprostaviti”, kazao je Živković.

On je prisutne podsjetio na činjenicu da je svega 150.000 eura iz kapitalnog budžeta izdvojeno za Petnjicu, 600.00 za Bijelo Polje; dok je čak 5,5 miliona izdvojeno za Tuzi.

“To je osveta prema sjeveru. Četiri godine nijesu bili u stanju da završe projekte na sjeveru. Nijesu krenuli u nastavak izgradnje auto-puta, sve o čemu govore su sako lijepa obećanja, kao što su ulaganja iz Japana, višemilionska ulaganja u Pljevlja, nulta stopa nezaposlenosti… Zadužili su nas 750 miliona, gdje taj novac ide? U ispunjenje njihovih obećanja o poveanju plata i penzija. Kosovo danas ima bolji kreditini rejtning od nas, a mi se ubrajamo u najrazvijeniju državu Balkana.

Aktuelna vlast, kako je ocijenio, nerelano se bavi politikom i stižu ih kazne za to, ističući da se to vidjelo u Budvi i u Andrijevici.

Nemaju jasne stavove, neozbiljni su, poigravaju se sa građanuima, misle da je politika šala, nesposobni su, misle da je politika igra. Tako se danas vodi državna politika. I gađani to vide. Sa druge strane, sa nama se obračuvanaju i mediji i pravosuđe i ne uspijevaju u tome. Navodno ne mogu da nađu Vesnu Bratić, ne vide višemilionske ugovore u Rudniku uglja, direktora Montefarma koji od državnog novca plaća ručkove, dijeli varijabile, kupuje parfeme, čak i ministar zdarvlja kaže da je prekršio zakon, ali Tužilaštvu ne pada na pamet da se time bavi. Ovo nije obračun sa DPSom ovo je obračun sa Crnom Gorom, ali to nećemo dozvoliti”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve