Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković u Budvi: Bićemo najjača lista na izborima 26. maja, bez DPS-a nema stabilne vlasti i razvoja grada

U svojstvu aktuelnog predsjednika Opštinskog odbora DPS Budva i kandidata za novi mandat okupljenom članstvu obratio se i Milan Tičić, koji se odmah na početku zahvalio svima koji su mu dali podršku u kandidaturi, bez kojih, kako je dodao, ne bih imao motiva da se ponovo prijavi za vršenje ove funkcije.

Nemam dilemu da će na lokalnim izborima u Budvi, zakazanim za 26. maj, najjača izborna lista biti ona koju će predvoditi Demokratska partija socijalista! Uvjeren sam da tog dana iz Budve kreće impuls i prekretnica ne samo za našu partiju i njen izvjestan povratak na mjesto odlučivanja sa pozicije izvršne vlasti, nego i povratak Budve ali generalno i Crne Gore na staze onih uspjeha kojima je stabilno i odlučno koračala do 30. avgusta 2020. godine, poručio je Danijel Živković, predsjednik DPS Crne Gore, na sinoć održanoj mini tribini organizovane u Budvi u sklopu kampanje za lokalne unutarpartijske izbore u toj partiji.

Ukazao je da je vrijeme za reinkarnaciju snage DPS-a, zbog čega je, kako je ocijenio, potreban svaki čovjek u Budvi.

“Do pobjede se ne dolazi jednostavno. Izaći ćemo sa najboljom političkom ponudom, sa najkvalitetnijim programom i budite sigurni da ćemo pobijediti! Sklonićemo našu političku konkurenciju sa političke scene i vratićemo se na mjesto relevantnosti, a samim tim i Budva će povratiti svoj stari i prepoznatljivi sjaj”, izjavio je Živković.

Živković je konstatovao da u Crnoj Gori nema stabilne i odgovorne vlasti bez Demokratske partije socijalista i obećao da će svi u partiji dati puni doprinos kako bi DPS u Budvi bio pojedinačno najjači na predstojećim izborima.

Govorio je i o aktuelnim partijskim izborima i samoj reformi partije.

“Od izuzetne važnosti je da završimo započeti posao koji se tiče naše unutarstranačke reforme, između ostalog i zbog toga što DPS ima sjajne i kvalitetne kadrove koje treba da stavimo na raspolaganju javnom interesu i građanima ovog grada”.

U svojstvu aktuelnog predsjednika Opštinskog odbora DPS Budva i kandidata za novi mandat okupljenom članstvu obratio se i Milan Tičić, koji se odmah na početku zahvalio svima koji su mu dali podršku u kandidaturi, bez kojih, kako je dodao, ne bih imao motiva da se ponovo prijavi za vršenje ove funkcije.

“Moj plan za buduće rukovođenje Opštinskim odborom u Budvi biće, u trenutnim okolnostima, primarno usmjeren ka ostvarivanju što boljeg izbornog rezultata naše partije na lokalnim izborima 26. maja. Budva, može bolje i mi možemo bolje. Poučeni, nekim svojim greškama, znamo da možemo bolje, a sigurno znamo da možemo i bolje i više od naših političkih oponenata koji su već osmu godinu za redom na vlasti u našem gradu i koju su ga doveli gotovo do sunovrata”, rekao je Tičić.

Danijel Živković
Danijel Živković

Saopštio je da onako kako je DPS sa svojom inicijativom u SO Budva oborio lokalnu vlast ostvarenu apsolutnom većinom na tadašnjim izborima i, kako je ocijenio, ogolio svu nesposobnost dosadašnjih vladajućih struktura, tako će, prema njegovim riječima, i pobijediti na predstojećim izborima zakazanim za 26. maj.

“Građanima je dosta, međusobnih svađa unutar vlasti, čiji predsjednik opštine gotovo punih godinu dana iz zatvorske ćelije potpisuje zarade i milionske ugovore. U gradu se nije dogodio niti jedan veliki razvojni projekat u proteklih osam godina. Dobili smo partijskim zapošljavanjima prenatrpanu lokalnu administraciju i totali haos u funkcionisanju”, stav je Tičića koji je istakao da će i u svom budućem radu biti posvećen jaćanju partijske infrastrukture, afirmaciji Alijanse žena, kao i podsticanju i razvoj mladih članova partije.

“U nedjelju 7. aprila prvo završimo unutarpartijske izbore, a onda zajedno nastavimo još progresivnije sa izbornom kampanjom i pokažimo Budvankama i Budvanima da može i mora bolje”, zaključio je na kraju svog izlaganja Milan Tičić.

Na tribini je govorio i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković koji je istakao da mu pripada veliko zadovoljstvo da boravi među članovima partije u Budvi i ocijenio da dobra atmosfera na tribini daje odličan nagovještaj tako dugo čekanih političih promjena u ovom gradu. Podsjetio je na 6. april prethodne godine kada je održana sjednica Glavnog odbora DPS na kojoj je konstatovano povlačenje predsjednika Đukanovića, što je prema njegovim riječima bio jedan od najtežih trenutaka političkih karijera svakog funkcionera partije.

“Nije nam bilo lako, ni u danima ni u sedmicama nakon toga. Ali pokazali smo hrabrost, odgovornost, odlučnost. Pokazali smo da smo pravi tim, da ne zaboravljamo šta znači pripadati DPS-u poslije 30 godina slavne istorije naše partije. Pokazali smo šta znači ići stazama koje je trasirao Milo Đukanović. I mislim da Klub poslanika DPS-a u Skupštini, ali i svaki funkcioner partije na svakom drugom mjestu pokazuje kako se bori za interese Crne Gore Gore”, saopštio je Ivan Vuković.

Svojim sugrađankama i sugrađanima obratio se i poslanik Nikola Milović, koji je rekao da ga je Budva oblikovala kroz djetinjstvo, sport, osnovnu i srednju školu, porodično vaspitanje, kasnije kao profesora Ekonomskog fakulteta, te da osjeća odgovornost koja proističe iz došadašnjeg rada ali i trenutnog stanja u gradu.

“Za mene predstavlja izuzetno jak motiv da, uz program razvoja grada koji ćemo ponuditi kao partija i uz respektabilnu listu kandidata, ispunimo očekivanja građana da ih u budućem periodu predstavljaju ljudi koji su tu zahvaljujući sopstvenim zaslugama i ličnim kompetencijama. Ovaj grad konačno mora dobiti odgovornu vlast i koaliciju koja će iznjedriti prvoga čovjeka koji neće zloupotrijebiti povjerenje koje mu je dato”, kazao je Milović.

Dodao je da je Budvi potrebna strategija razvoja grada.

“Vrlo ozbiljan zadatak je pred nama. I samo zajedno svi mi i oni koji dijele naše vrijednosti možemo ga ispuniti! Promjene koje želimo, ostvarićemo jedinstvom, zajedničkim pristupom, našom pameću i mudrošću. Vratićemo Budvi stari sjaj, učiniti je ponovo modernim mediteranskim gradom i podići kvalitet života naših sugrađana. Budva je bila i mora ponovo biti grad kulture, istorije, dobrih odnosa, tradicije i pravog domaćinskog pristupa, grad sigurnosti i izvjesnosti i grad pravih vrijednosti! Budva ne da može bolje, Budva mora bolje”, poručio je Nikola Milović.

Na tribini je govorila i članica Radne grupe Snežana Kuč koja je poručila da su partije koje su prethodnih osam godina vršile vlast u Budvi “završile sa vlašću”.

“Za svih osam godina u Skupštini opštine usvojene su odluke koje su samo u privatnom interesu. Gotovo 80% od tih odluka odnosile su se na izbor i imenovanja. To dovoljno govori o čemu su konstituenti vlasti najviše brinuli i što ih je najviše interesovalo. Inicijativa u SO kojom smo srušili vlast samo je prvo poluvrijeme ove utakmice, a drugo poluvrijeme nam je pobjeda na izborima zakazanim za 26. maj. Zato našim konkurentima poručujemo – nikad više nećete upravljati Budvom, jer ovaj grad može bolje samo sa nama”, zaključila je Snežana Kuč.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve