Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković – Marsela: Nakon unutarpartijske reforme DPS jača, kvalitetnija i spremnija da preuzme odgovornost upravljanja državnom politikom

Lider DPS-a je tokom sastanka izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci susjedne i prijateljske Italije evropskoj perspektivi Crne Gore, koju ova zemlja pruža politički i ekspertski, a čiji je DPS glavni promoter

Predsjednik DPS Danijel Živković sastao se sa ambasadorkom Italije u Podgorici, Andreinom Marselom, koju je upoznao sa aktivnostima Demokratske partije socijalista Crne Gore i dodao da će partija iz opozicionih klupa nastaviti da bude nedvosmisleno posvećena evropskim i evroatlantskim vrijednostima, koje su garant očuvanja nacionalnih interesa Crne Gore.

Istakao je, da je u tom pravcu sprovedena i unutarpartijska reforma, i u okviru nje prvi neposredni izbori za rukovodstvo partije, gdje su po prvi put u Crnoj Gori članovi partije imali priliku da glasaju za predsjednika i potpredsjednike Partije.

“Demokratska partija socijalista će nakon neposrednih izbora na nivou opštinskih organizacija i Kongresa uspješno zaokružiti  proces unutarpartijske reforme, kako bi se u prvom sljedećem izbornom procesu javnosti predstavili jači, kvalitetniji i spremniji da preuzmemo odgovornost upravljanja državnom politikom”, zaključio je Živković.

Lider DPS-a je tokom sastanka izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci susjedne i prijateljske Italije evropskoj perspektivi Crne Gore, koju ova zemlja pruža politički i ekspertski, a čiji je DPS glavni promoter.

Ambasadorka Marsela je čestitala i poželjela uspjeh lideru DPS-a u daljim aktivnostima i izrazila očekivanje da će u narednom periodu institucije, ali i društveni i politički akteri biti konstruktivni i uložiti potreban napor kako bi se ubrzao proces evropskih integracija Crne Gore. Ambasadorka Marsela je ponovila snažnu podršku Italije u tom pravcu.

Sagovornici su zaključili da je proces evropskih integracija Crne Gore glavni put ka postizanju održivog napretka za građane Crne Gore, ali i jačanju unutrašnje, regionalne i evropske stabilnosti i bezbjednosti, naročito ako se ima u vidu geopolitički kontekst.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve