Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Zenović: Budva će ponovo biti centar kulturnih zbivanja u Crnoj Gori i regionu

Govoreći o kulturnim potencijalima, Zenović se osvrnuo na budvanske bisere Stari grad i Sveti Stefan, obećavajući njihovu zaštitu i obnovu.

„Razvoj kulture u Budvi nije moguć bez jakih i neophodnih institucija i kapaciteta. Zato ćemo odmah, nakon izborne pobjede i formiranja vlasti, osnovati Sekretarijat za kulturu, izgraditi multifunkcionalni kulturni centar, podržati projekte nezavisne kulturne scene, kao i izgradnju fabrike suvenira za Crnu Goru“, poručio je Predrag Zenović, nosilac izborne liste „Evropa sad – Budva ima šansu“.

On je govoreći o stanju u kulturi rekao da je Budva oduvijek bila poznata kao grad kulture i stvaralaštva, ali nedostatak jasne vizije, ulaganja u kulturne kapacitete i izostala podrška kulturnoj sceni dovela je do stanja u kome se danas nalazimo.

Zato, kako navodi, ovom problemu pristupiće sistemski i dati riješenja koja će Budvu da vrate u centar kulturnih zbivanja u Crnoj Gori i regionu i ponuditi građanima i posjetiocima program tokom cijele godine.

„Obnovićemo neke stare festivale i događaje, kao što su Festival pjesama Mediterana, po kome je naš grad bio poznato na cijelom Jadranu, i pokrenuti filmski festival koji nedostaje na ovim prostorima“, dodao je Zenović.

Govoreći o kulturnim potencijalima, Zenović se osvrnuo na budvanske bisere Stari grad i Sveti Stefan, obećavajući njihovu zaštitu i obnovu.

„Uradićemo menadžment i urbanistički plan za Stari grad, obnoviti sve opštinske i kulturna dobra u Starom gradu, a za Sveti Stefan naći mjeru između valorizacije i uživanja kulturnog dobra“, poručio je Zenović i dodao da Kosmač i Mogren moraju da budu valorizovani otvarajući zaleđe za koncepciju održivog turzima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zlatko
14.05.2024-12:51 12:51

Sram da bude i PES i g.Zenovića čega se prihvatio kao jedan od najvažnijih funkcija i ličnosti u procesu pregovora i priključenjuDržave u EU ! Izuli ste se i otkrili kojiko vam je važan ulazak u EU !

Topliš
14.05.2024-13:29 13:29

Dje ti je dilberu IBAR čudo te našlo?
Umjesto da si sa zvaničnicima Evrope
u Briselu ti o kanalizaciji i čistoći
grada koji he sve mediteransko imao
pa izgubio!
Stam te bilo!

Trojica
14.05.2024-13:38 13:38

Koja blamaža Crne Gore!
Ko šiša PES i vaše lokalne liste.
Vi ste nula od partije, vi nemate pojma,
vi jednostavno ne znate koji su prioriteti
države u odnosu na opštinu Budva!
Zato treba da nestanete kao partija
neznalica i interesantnih grupa.
Vi jednostavo ne znate što vas je snašlo!