Žene Socijaldemokrata imaju snagu i znanje da kreiraju politike koje će doprinijeti postizanju pune rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori, ocijenila je predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore Radojka Rada Koprivica.

Kako su saopštile Socijaldemokrate, Koprivica je juče, na panel diskusiji “Rodna ravnopravnost u medijskom diskursu” koju je organizovao Forum žena SD Plava, kazala da je zadovoljna što plavski odbor već drugi put zaredom organizuje takvu vrstu događaja, na kojem se na ozbiljan način razgovara o važnim temama iz rodnog aspekta.

Predsjednica Foruma žena SD Plava Sanija Srdanović kazala je da se žena kroz istoriju izborila da dobije dobro mjesto u porodici, u društvu, da se školuje, da prihvata odgovornost za posao, ohrabrila se da bude preduzetnica, da bude uspješna i da se nalazi u medijima.

“SD se ponosi ženama iz našeg kraja koje su ponijele veliki dio odgovornosti u borbi za socijaldemokratiju. Ponosne smo na uspjeh koji smo postigli svi zajedno. Nastavićemo da zajedno radimo na jačanju socijaldemokratije u Plavu, cijeloj Crnoj Gori, i na kreiranju politika koje će doprinijeti većem učešću žena u politici i većem prisustvu žena u medijima i javnoj sferi”, naglasila je Srdanović.

Članica Predsjedništva SD-a Marija Blagojević pozdravila je posvećenost Foruma žena SD Plava i njihov doprinos izbornom rezultatu zahvaljujući kojem je Plav prva opština u kojoj su Socijaldemokrate najjača partija, koja u ovom mandatu ima priliku da sprovodi svoj program za dobrobit svih Plavljanki i Plavljana.

“Navela je da je tema ove panel diskusije veoma važna uzimajući u obzir da su žene u medijima nedovoljno zastupljene i vrlo često predstavljene na stereotipan način. Istakla je potrebu zajedničkog rada političkih partija i medija kako bi se ova slika u narednom periodu izmijenila”, ističu u toj partiji.

Potpredsjednica Foruma žena SD Plava Hurijeta Pejčinović se osvrnula na važnost posmatranja položaja žena u medijima iz ugla subjekta i objekta informacije, kao i iz ugla žena koje rade u medijima.

“Naglasila je da je potrebno da se žene izbore za svoj prostor u medijima i kao učesnice političkog i društvenog života i kao ekspertkinje koje mogu govoriti o ključnim temama iz drugačijeg ugla”, dodaju SD.

Članica Foruma žena SD Plava Alma Aksalić podijelila je svoja iskustva iz dugogodišnjeg rada u medijima i ukazala na važnost dobrog regulatornog okvira u ovoj oblasti, a Alina Bajraktarević se osvrnula na uticaj javnog života na privatni i činjenicu da se profesionalni uspjesi žena vrlo često zanemaruju i fokus se stavlja na očekivanje balansa privatnog i javnog života.

Doprinos panelu dale su i predsjednice Foruma žena SD Bijelog Polja, Cetinja, Tuzi i Andrijevice, Fatima Mehović, Olivera Mace Martinović, Amera Brković i Martina Ćulafić, sekretarka Foruma žena SD Berane Milica Marković i predstavnica Foruma žena SD Berane Rita Bajraktarović.

Panel je moderirala potpredsjednica Foruma žena SD Berane Rebeka Čilović.

Komentari

avatar