Za SDP članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji nema alternativu. Kroz primjere naših prvih komšija je najvidljivije koje sve benefite Crna Gora propušta godinama u kojima se ne sprovode suštinske reforme neophodne za članstvo, rekla je pedsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković tokom susreta sa Borisom Gandelom, novoizabranim ambasadorom Slovačke.

Vuksanović Stanković – Gandel

Vuksanović Stanković je ambasadoru poželjela dobrodošlicu u Crnu Goru i apostrofirala da su diplomatski odnosi između Crne Gore i Slovačke tradicionalno prijateljski i saveznički.

Predsjednica SDP je upoznala sagovornika da je SDP prva partija koja je predala listu za parlamentarne izbore kao nosilac politike suštinskih promjena na evropskom, građanskom i državotvornom konceptu.

“Kao politički subjekat sa 30 godina časnog postojanja na politici evropske i nezavisne Crne Gore Socijaldemokratska partije je garant stabilnosti države, njenog evropskog puta koji bi krajem mandata nove Vlade morao da rezultira završetkom pregovora sa EU”, istakla je predjednica SDP.

Prema njenim riječima SDP je sve ovo vrijeme vodila konstruktivnu evropsku politiku, i dok je bila u vlasti i u opoziciji, uvijek usmjerena na konkretne teme koje tangiraju konkretne probleme građana i oni to jasno prepoznaju.

Predsjednica SDP je navela da je jaka Crna Gora, sa jakim institucijama, jakom ekonomijom, snažnom posvećenošću vladavini prava, jedini put koji zemlji garantuje progres.

“SDP je garant takve – jake Crne Gore i to će građani prepoznati na izborima. Mi vjerujemo da suštinskim promjenama, kroz institucije sistema, Crna Gora može puno brže da se kreće na evropskom putu a naš dosadašnji rad nam daje za pravo da istrajemo u namjeri da je dovedemo tamo”, navela je Vuksanović Stanković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve