Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukšić: Određene garniture izgubile svaki kompas, ranije Abazoviću nije smetalo poznanstvo Brđanina i Milovića

Istakao je da je apsurdno što Abazović sada kaže da su ti prijateljski odnosi bili razlog za smjenu Brđanina, kada mu to ranije nije smetalo, po cijenu raspada 42. Vlade

Poznanstvo Zorana Brđanina sa Ljubom Milovića bilo je i ranije poznato premijeru Dritanu Abazoviću i to nije smetalo njegovom imenovanju za direktora Uprave policije, saopštio je bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Dejan Vukšić.

Istakao je da je apsurdno što Abazović sada kaže da su ti prijateljski odnosi bili razlog za smjenu Brđanina, kada mu to ranije nije smetalo, po cijenu raspada 42. Vlade.

Vukšić je za TVCG kazao da smo svjedoci pozitivne i negativne poruke građanima – da pravosuđe radi u punom kapacitetu, ali da su njegovi djelovi involvirani u nezakonite radnje.

Istakao je da sve što se čuje ovih dana utiče na povjerenje građana u pravosuđe.

“Posljedice 30-godišnje vladavine jedna političke strukture i određene odluke pokazuje da se naša bojazan pokazuje kao tačna”, kazao je Vukšić u “Argumentima” i istakao da sve to utiče na poštene sudije.

Sve što se dešava u pravosuđu, ocjenjuje Vukšić, ne stvara dobru sliku.

“Imamo situaciju da se tužioci međusobno optužuju, što sve ukupno negativno utiče… Određene garniture izgubile svaki kompas i služile su određenim grupacija”, kazao je on i podsjetio na procesuiranje određenih službenika ANB-a.

Stručnjak za bezbjednost, Miodrag Laković, ocijenio da je saradnja sa Europolom dovela do vrijednih dokaza veza između policijskih struktura i kriminalnih klanova, koji se drugačije ne bi mogli prikupiti.

“Te slabosti se ogledaju hronično u ticaju politike na policiju, kadrovsku politiku u policiji, i na taj način s epolicija dovodi u stanje gdje imate napredovanje ljudi koji po profesionalnom bekgraundu to ne zaslužuju”, rekao je Laković i dodao da ta činjenica destimulativno djeluje na posvećene službenike.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve