Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Nastavljamo jačanje odnosa s institucijama Hrvatske

Posjeta Osječko – baranjskoj županiji

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković boravili su u posjet Osječko – baranjskoj županiji.

Oni su imali razgovore s Matom Lukićem, zamjenikom župana, koji obnaša dužnost prvog čovjeka Županije, zatim s Josipom Miletićem, kao i s ostalim predstavnicima političkog i društvenog života Slavonije i Baranje.

Adrijan Vuksanović je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno dobrih odnosa koji su uspostavljeni još za vrijeme donedavnog župana, a sadašnjeg potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića, a nastavljeni u mandatu Mata Lukića.

“Posebna važnost osnaženog zajedništva dolazi do izražaja u vremenu kada Hrvati u Crnoj Gori prolaze nove zahtjevne momente u kojima se propituje i dovodi u iskušenje europska perspektiva Crne Gore, za koju je Hrvatska građanska inicijativa opredijeljena od svojih početaka, od 2002. godine. Podrška Vlade Republike Hrvatske Hrvatima u Crnoj Gori je snaga za brojčano malu, ali u svakom smislu vrijednu hrvatsku zajednicu, koja nakon uspjeha na prošlim Parlamentarnim izborima, još se intenzivnije bori za vrijednosti koje su dragocjene za opstanak Hrvata u Crnoj Gori i crnogorski put prema Evropskoj uniji”, navodi HGI.

“Hvala Ivanu Anušiću koji nas je prije nekoliko godina okupio, ovdje u srcu ponosne Slavonije i njegovim vrijednim suradnicima Matu Lukiću i Josipu Miletiću nastavljajući našu suradnju koja se ogleda u duhovnoj blizini i konkretnim djelima”, istakao je Vuksanović u izjavi za medije.

Predsjednik HNVCG – a Zvonimir Deković je rekao da će se uvijek odazvati ovakvim susretima koji demonstriraju hrvatsko zajedništvo i jačaju bliskost među Hrvatima gdje god oni živjeli. Institucija na čijem je čelu afirmira kulturnu djelatnost u cilju njegovanja baštine i predstavljanja pred svijetom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve