Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: Ne postoji šansa da se škola u Maslinama izgradi do početka septembra 2022.

,,Malo je bilo što im je prethodno, bez konsultacije s Ministarstvom odbrane, obećano da će djeca nastavu pohađati u obližnjoj kasarni, nego sada još obećavaju novu školu u Maslinama do početka naredne školske godine'' saopštio je večeras Vuković

Nevjerovatno je koliko daleko su ljudi u Ministarstvu prosvjete spremni da idu u obmanjivanju roditelja učenika OŠ Vladimir Nazor, kaže prvi čovjek glavnog grada Ivan Vuković.

,,Malo je bilo što im je prethodno, bez konsultacije s Ministarstvom odbrane, obećano da će djeca nastavu pohađati u obližnjoj kasarni, nego sada još obećavaju novu školu u Maslinama do početka naredne školske godine” saopštio je večeras Vuković.

Na Facebook-u je istakao da ne postoji apsolutno nikakva šansa da škola bude izgrađena do 1. septembra 2022.

“Štaviše, da se sjutra počne s gradnjom (a još uvijek ne postoji ni projekat), pitanje je da li bi škola bila spremna i do početka školske 2023-2024”, naveo je on.

Kako je dodao, umjesto što se igraju sa sugrađanima i njihovom djecom, nadležni u Ministarstvu treba da:

  1. Pripreme objekat škole ‘Luča’ za početak školske godine;
  2. Obrate se Glavnom gradu sa zvaničnim zahtjevom da se, za potrebe prevoza učenika, školi prebaci novac;
  3. Uz podršku Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uđu u projektovanje nove zgrade i obezbijede sredstva za njenu izgradnju u budžetu za narednu godinu;
  4. Raspišu javni poziv za zakup objekta na teritoriji Glavnog grada, koji dimenzijama i tehničkim karakteristikama može odgovoriti potrebama organizacije nastave.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve