Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Vukić: Privođenje Amfilohija moglo da izazove nerede, nestabilnost i rizike veće od razloga prijave

Na Skupštini danas razmatrali izvještaj o zadržavanju Amfilohija iz 2020. godine

Privođenje mitropolita Amfilohija u junu 2020. godine moglo je da izazove nerede, nestabilnost i rizike veće od razloga same prijave, poručio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Vukić na današnjoj sjednici parlamenta na kojoj poslanici raspravljaju o izvještaju Odbora za politički sistem, pravosuđe i u upravu o zadržavanju tadašnjeg mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija u Centru bezbjednosti Podgorica nakon organizacije javnog okupljanja u doba pandemije koronavirusa.

On je kazao da danas pokušavaju da saznaju ko je izdavao naređenja da se mitropolit privede u policiju – “a onda i maltretira preko pet sati, ne obazirući se na to da je taj čovjek, prije svega, duhovni vođa većinskog vjernog naroda”.

”Ne obazirući se na to da su mogli da izazovu nerede i nestabilnost u državi Crnoj Gori.. Taj ko je to naredio i izvršio mora da odgovara jer je izazvao veći rizik od postojećeg, po kojem je pokrenuta prijava”, rekao je Vukić.

On je poručio da se to, zahvaljujući samom mitropolitu Amfilohiju, nije dogodilo.

Vukić smatra da je tim slučajem trebalo da se pozabavi 42. Vlada na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić.

”On je trebalo to da pokrene, a ne da ćuti. Meni je jasno da on nije smio da potpiše temeljni ugovor sa SPC. I onda je SNP morao da rizikuje i uđe u manjinsku vladu da bi taj ugovor bio potpisan. Sa Urom smo to odradili i sve ono za šta smo se zalagali”, poručio je on.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica je kazao da je na sjednicama odbora dat podsticaj da tužilaštvo otvori predmet i izviđaj, te da u tom slučaju ima elemenata krivičnog djela protivpravnog lišenja slobode.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
17.12.2022-14:38 14:38

…kakvi nemiri – rat koji bi se rasplamsao Evropom !