Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Treba izaći na popis, drugačiji pristup bi bio kontraproduktivan

''Vlada izašla u susret najvećem broju zahtjeva''

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović smatra da treba izaći na predstojeći popis, navodeći da bi drugačiji pristup, u ovakvim okolnostima, bio kontraproduktivan i najviše odgovarao onima koji imaju loše namjere prema Crnoj Gori.

Vujović je kazao da smo svi bili svjedoci višegodišnje intenzivne nacionalstičke kampanje iz susjedstva i s njom povezanih aktera iz Crne Gore.

To je imalo za cilj, kako kaže, da se tabloidnom propagandom i histerijom nacionalizma, dominantno negiranjem crnogorskog identiteta, utiče na rezultate.

”Simfonija ove propagande sa prethodnom Vladom je bila očigledna, zbog čega se pokušao sprovesti prevarni proces, ignorisanjem zahtjeva za kontrolom od strane opozicije,civilnog sektora i manjinskih savjeta”, istakao je Vujović na Fejsbuku.

Nova Vlada je, kako navodi, imala do sada drugačiji pristup, uključila je u proces sve društvene aktere i izašla u susret najvećem broju zahtjeva sa te strane, iako je, smatra, optimalno rješenje bilo održavanje popisa na proljeće.

”Uz puno razumijevanje svih onih koji i dalje imaju sumnje u punu regularnost popisa i koji s pravom imaju niz zamjerki na vođenje čitavog ovog procesa od strane parlamentarne opozicije, smatram da je, kada sve uzmemo u obzir, ispravan stav izaći na popis. Drugačiji pristup, u ovakvim okolnostima, po mom sudu, bio bi kontraproduktivan i najviše odgovarao onima koji imaju loše namjere prema Crnoj Gori”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve