Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović nakon odluke Ustavnog suda: Ako proglase konačne rezultate, mogu i Zemlju ravnom pločom

Ovdje je problem bezakonje i ruganje sa pravom i zdravim razumom na koje se ne može ostati nijem

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović je, nakon odluke Ustavnog suda kojim je odbijena žalba te stranke, upitao kako se mogu proglasiti konačni rezultati parlamentarnih izbora ako su poništeni sa jednog biračkog mjesta u Kolašinu.

Ustavni sud danas je jednoglasno donio odluku o odbijanju žalbe kandidata za poslanike SDP-a izjavljene 11. jula protiv rješenja Državne izborne komisije (DIK). To znači da su se stekli uslovi da DIK proglasi konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 11. juna, što bi trebalo da se desi danas na sjednici zakazanoj u 17 sati.

– Ustavni sud i Državna izborna komisija (DIK) će, kada budu utvrđivali konačne rezultate, morati da odgovore samo na jedno prosto pitanje koje razumije svaka svjesna i uračunljiva osoba. Ono glasi: Kako mogu utvrditi konacne izborne rezultate kada su rezultati sa jednog biračkog mjesta u Kolašinu poništeni, a rješenjem OIK naloženo da se oni ponove i nikada se nijesu ponovili? Kako to mogu da urade dok se ne ponove izbori na tom biračkom mjestu? Ovo je kao u matematici 2+2 – za DIK i US očigledno za sada nije 4. Uprostio sam maksimalno kako bi svi gradjani shvatili o kakvom apsurdu se radi – naveo je Vujović u reagovanju na svojoj Fejsbuk stranici, prenosi Pobjeda.

Ako DIK i Ustavni sud proglase rezultate mimo, kako je rekao, ne čak samo zakona nego logike i zdravog razuma, mogu slobodno sjutra i Zemlju proglasiti ravnom pločom.

Vujović ističe da je ovdje najmanje ovdje bitan SDP i njegov rezultat.

– Ovdje je problem bezakonje i ruganje sa pravom i zdravim razumom na koje se ne može ostati nijem. Ovo je bitno da zna svaki građanin kako će se sjutra odlučivati i o svakom njegovom pravu i koliko cemo sjutra svi biti nemoćni pred ogoljenim pravnim i institucionalnim nasiljem. Neka javnost ovo analizira a neka se ostave mnogi lažljivih spinova o tzv. odugovlačenju…Jer, valjda nije problem kad se neko bori zakonski za svoja prava, valjda je problem kad imamo ovakve institucije i sudove. Ako to nije tako onda definitivno živimo u društvu dje je sve izvrnuto naopačke ili – “Besudnoj zemlji” – poručio je Vujović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
14.07.2023-15:22 15:22

Zreli i odgovorni ljudi donose odluke,dobre ili lose i snose posledice za njih. Vi ste donijeli losu odluku da izadjete sami i izgubili ste. Prihvatite sve sto iz toga proizilazi. Ne moze citava drzava biti taoc vasih losih odluka. Smjenite one koji su vas doveli do ovoga. Ili prosto nestanite sa politicke scene