Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

VUČIĆEV POLTRON: Milatović rekao da će pozvati srpskog autokratu da posjeti Crnu Goru

S obzirom da je već krenuo da se ''uvlači'' Vučiću, pitanje je da li će neiskusni crnogorski predsjednik na vrijeme shvatiti da je odabrao pogrešnog saveznika i odreći ga se  prije nego što ode na političku marginu, kao Dritan Abazović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović  je u izjavi za TVCG rekao da će u fokusu njegove predstojeće posjete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

Milatović je podsjetio da će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodeći da će ga pozvati da dođe u Crnu Goru.

“Vučić je bio na mojoj inauguraciji. Siguran sam da će doći”, rekao je Milatović.

Kako smo već pisali, Milatović, koji je najavio posjetu Vučiću 9. i 10. jula, u javnosti je postao poznat kao ’’mali Momir’’, zbog svoje sve izraženije snishodljivosti i poltronstva u odnosu na zvanični Beograd. S obzirom da je već krenuo da se ”uvlači” Vučiću, pitanje je da li će neiskusni crnogorski predsjednik na vrijeme shvatiti da je odabrao pogrešnog saveznika i odreći ga se  prije nego što ode na političku marginu, kao Dritan Abazović.

Istakao je da će najvažniji segment posjete biti ponovno postavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu.

“Akcenat će biti i na druge teme: ekonomska saradnja, zajednički infrastrukturni projekti, zajednički put ka Evropskoj uniji ali tema oko ambasadora je preduslov”, naveo je Milatović.

Najavljeno je da će položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

“Na taj način odaću počast zajedničkoj istorijskoj borbi Srbije i Crne Gore. Građani Srbije su pomagali Crnoj Gori, tako da ćemo na taj način zaokružiti posjetu”, zaključio je Milatović.

Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem.

Iz Kabineta Milatovića je najavljeno i da će položiti cvijeće ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar“, a u čast Milatovićeve posjete ambasada Crne Gore prirediće i svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
07.07.2023-08:39 08:39

Nedavno su se u Beogradu, “uvlačili” Vučiću premijeri Belgije, Luksemburga, Španije, Indije, Turske, itd. Autokrata je nakon 30 godina srušen sa vlasti ! :)

Krsto
07.07.2023-17:04 17:04
Reply to  Merlin

da da..Vucic redovno uzima u usta prezime od onog Austrijanca Sebastijana …

COL
07.07.2023-08:57 08:57

Poći će u pośetu Beogradu koji ni jedan jedini svjetski državnik u potonje dvije godine nije pośetio. Jedino ko je pośećivao Beograd su Oni Duduk iz republike srpske i naš Dritan, pardoniram, pośećivali su ga i razni ambasadori i izaslanici kako bi primoravali velikog demokratu AV na pristanak da se ponaša kao ostali civilizovani svijet. Neće se Jalov valjda prevariti da pośeti Crnogorce van Terazija neće se prevariti da skokne bar na tren do Lovćenca Crvenke ili Vrbasa da pita tamošnje Crnogorce što im tako strahovito brzo opada broj, da ih možda ko ne posrbljava ili nad njima ne vrši… Pročitaj više »

Merlin
07.07.2023-09:09 09:09
Reply to  COL

U kakvim zabludama ti živiš, jer Vučića su ove nedelje posetili premijeri Holandije, Luksemburga, nedavno predsednik i premijer Belgije, Češke, Turske, Emirata, Indije, Japana, Nemačke, Slovenije, Bugarske, itd. U Beogradu je održan sami Nesvrstanih sa zvanicama iz 130 zemalja. Proveri ko je Milu dolazio u posetu. :)

Neko tamo
07.07.2023-10:13 10:13

E moji suverenisti vi ste ovom uličarčiću omogucili da dodje na ovu poziciju

Kako ste se upecali za 200eura a poveco 1000eura ali dzaba praksa je praksa

Merlin
07.07.2023-10:23 10:23
Reply to  Neko tamo

Ako je Jakov “uličar”, šta je onda švercer koji je na vlast došao u džemperu i pozajmljenim cipelama ?

Tara
07.07.2023-15:31 15:31
Reply to  Merlin

Mrs..lupezu..lazove!

Krsto
07.07.2023-17:27 17:27

Ne rece nam Merline kako se to preko noci cijelo bratsvo MuLjatovica obogatilo??A ponajvise brat JaDova koji je od obicnog zidara postao vlasnik gradjevinske firme u Srbiji koja vrijedi desetine miliona EVRa..