Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

VUČIĆEV OČAJNIČKI PLAN ZA CRNU GORU: Milatović i njegovi ljudi u PES da onemoguće formiranje Vlade, da bi Dritan lažirao popis!

Srpski autokrata Aleksandar Vučić koji po svaku cijenu želi da formiranje vlade propadne, pripremio je posljednji, čini se očajnički potez kojim bi preko svog najsvježijeg potrčka Milatovića, srušio vladu u zadnjim danima roka predviđenog za njeno formiranje. Kako su kazali naši izvori, nakon što bi Vučić iskoristio Milatovića da sruši Spajićev plan o formiranju vlade, uslijedio bi dio akcije u kojem se računa na okorelog veleizdajnika i beogradskog potrčka Dritana Abazovića – falsifikovanje popisa i guranje Crne Gore u ’’srpski svet’’

Piše: Balša Knežević

Predsjednik Pokreta Evropa Sad (PES) i mandatar za sastav vlade Milojko Spajić i njegovi saradnici, potpomognuti zapadnom diplomatijom, evo gotovo dva mjeseca pokušavaju da sastave nešto što bi ličilo na stabilnu izvršnu vlast.

Iako mu je njegov partijski kolega i nažalost predsjednik Crne Gore Jakov Milatović još 10. avgusta dodijelio mandat za sastav Vlade, Spajić, nakon što je krajem avgusta trijumfalno objavio da ima većinu, nije mnogo odmakao sa početne pozicije.

Umjesto sigurnog puta ka formiranju stabilne većine, u javnosti sve više isplivavaju spekulacije o opstrukcijama, nemogućnosti nalaženja kompromisa, ali i glasine o novim izborima.

Odbijanje beogradske ’’ponude koja se ne odbija’’

Režim u Beogradu na čelu sa autokratom Aleksandrom Vučićem koji se u posljednje vrijeme potpuno ogolio kao kriminalno-teroristički, još odavno je dao signal da njihovi politički aparatčici iz koalicije Za budućnost Crne Gore krenu u sabotiranje formiranja 44. Vlade.

Vučićevi najamnici pregovaraju o vladi sa Spajićem

Kao što smo pisali i najavljivali, Beograd je svim silama pritiskao da velikosrpski najamnici Aleksandra Vučića iz upokojenog DF-a, koji se ironično predstavljaju kao koalicija ’’Za budućnost Crne Gore’’  (ZBCG) uđu u Vladu. Vučić, Dačić i ekipa to čak nijesu ni krili, već su javno vršili pritisak na Spajića i njegove sradanike, čiju vladu nastoje da pretvore u ispostavu ’’srpskog sveta’’ koja će se kontrolisati iz Beograda.

Spajić je pročitao da preko ove velikosrpske političke klike srpski autokrata i njegov kriminalno-teroristički režim žele da kontrolišu 44. vladu, pa je pametno postupio odbijajuću da dopusti ulazak Vučićevog ZBCG u izvršnu vlast.

Sudbinu upokojenog DF-a zapečatio Gabrijel Eskobar, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, koji je jasno poručio da treba izbjeći da se u crnogorsku vladu uvede antizapadna stranka. Time se usprotivio željama Vučića, ali i njegovog kolege iz američkog diplomatskog kora na Balkanu, amabasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila, koji radi sve na ispunjavanju želja srpskom autokrati.

Kriminalno-teroristički režim i Vučić dikretno, nakon što je Spajić odbio ’’ponudu koja se ne odbija’’, sada rade na tome da se crnogorska vlada uopšte i ne formira.

Milatović – Vučićeva očajnička opcija

Iako je na Spajiću i njegovim saradnicima ogroman pritisak zvaničnog Beograda, nezvanične Moskve i kompromitovanih američkih diplomatskih krugova da se vlada ne formira, mandatar trenutno ima većinu od makar 41 poslanika, čak i ako se iz računice oduzmu ubačeni elementi na samoj listi PES.

Mali, otvori oči, uzmi hemijsku i zapiši što ima da radiš

Demokrate koje su pravile problem zbog podrške poslanika koji su bili na listi sa DPS-om, prije svega Mehmeta Zenke, trebalo bi da budu umirene nakon što je predsjednik Albanskog foruma Nik Đeljošaj saopštio da su zajedno sa Demokratskom unijom Albanaca (DUA) kojoj Zenka pripada formirali zajednički klub poslanika u Skupštini.

Nakon što je politički direktor Albanske alternative, Maraš Dukaj saopštio da ’’ko isključi DUA iz političke saradnje isključio je i Albanski Forum’’, to bi trebalo da bude jasna poruka o naknadnoj prihvatljivosti Zenke. Osim toga, iako su Demokrate načelno protiv, uz pritisak zapada i SD može ući u kombinaciju za manjinsku podršku Vladi.

Međutim, srpski autokrata Aleksandar Vučić koji po svaku cijenu želi da formiranje vlade propadne, pripremio je posljednji, čini se očajnički potez kojim bi preko svog najsvježijeg potrčka Milatovića, srušio vladu u zadnjim danima roka predviđenog za njeno formiranje.

Kako su kazali naši dobro upućeni izvori, Mali Momo, kako je Milatović poznat u javnosti zbog snishodljivosti prema Beogradu, po nalogu srpskog autokrate, planira da u posljednjim danima roka za formiranje vlade, povuče nekoliko poslanika sa liste PES.

’’Te poslanike bi Milatović prebacio u novu partiju koju već duže vremena planira da formira sa bivšim funkcionerima SNP-a. U javnosti je već isplivao konflikt unutar samog PES-a nakon što su Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović od strane rukovodstva partije označene kao ’funkcionerke koje ucjenjuju ogromnu većinu’. U međuvremenu je Pejović odstranjena iz partije, a osim njih dvije Milatović će pokušati da pridobije još dva ili tri poslnika za rušenje vlade i sprovođenje Vučićevog plana’’, rekli su naši izvori.

Na koga Jakov računa osim na Radinku i Jevrosimu?

Nakon sabotaže formiranja vlade, popis, pa izbori

Kako su kazali naši izvori, nakon što bi Vučić iskoristio Milatovića da sruši Spajićev plan o formiranju vlade, uslijedio bi dio akcije u kojem se računa na okorelog veleizdajnika i beogradskog potrčka Dritana Abazovića.

Vučićeve kriminogeno-hegemonističke strukture, nakon što bi onemogućile formiranje vlade, radile bi na tome da na vlasti što duže ostave Abazovića, koji bi im omogućio da falsifikuju popis, raspišu nove izbore i nakon toga bi Crnu Goru proglasili za novu pokrajinu ’’srpskog sveta’’ i gurnuli je u destabilizaciju.

Time bi pokrovitelj terorizma Vučić, skrenuo pažnju sa svoje katastrofalne pozicije i neizdrživog stanja u Srbiji, koju je pretvorio feud kriminalno terorističkih bandi. U svemu ovome nažalost ima podršku svog intimusa propalog diplomate Kristofera Hila.

Osim što bi Crna Gora bila bačena u još dublju destabilizaciju nego u kojoj se sad nalazi, ukoliko bi se ovaj plan realizovao, to bi značilo kraj političke karijere ne samo Dritana Abazovića koji je već odavno rashodovan od strane zapada, što je Eskobar i kazao javno, već bi svoje karijere završili i Spajić i Milatović.

Mali, završićeš mi oko popisa!

’’Ukoliko bi prošao ovaj Vučićev očajnički plan, novi izbori bi bili neminovni. Ali prije izbora bi se na falsifikovanom popisu, koji bi bio održan uprkos kršenju zakona, lažirao dominanatan broj Srba, što bi bila najava za integraciju Crne Gore u ’srpski svet’ i nezapamćenu nestabilnost. Jasno je da se, osim terorizma koji Vučićeve bande sprovode na sjeveru Kosova, politički radi na destabilizaciji Crne Gore i neviđenom dizanju tenzija’’, rekli su naši izvori.

Sve bi ovo bio idealan ambijent za ostvarivanje snova putinističkog režima u Moskvi, koji već duže vremena priželjkuje otvaranje novog ratnog žarišta na Balkanu, kako bi skrenulo pažnju sa ukrajinskog fronta koji se pretvorio u noćnu moru za Kremlj.

Ostaje da se vidi da li će diplomatija SAD, dozvoliti svom kadru Kristoferu Hilu da pogura ovaj plan Aleksandra Vučića, kojeg je nesumnjivo svjestan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Drygoljub Kbrzebic
05.10.2023-12:43 12:43

Ne dipr bslsa, sve znas jrli ti izvir bbsi ilu snb, promijeni prezine i sko nisi bas

dpero
05.10.2023-14:24 14:24

Alo cobane za tebe je Balsa institucijan cetnicino glibava idi na tovj portal in4s i tamo seri

cetinje
06.10.2023-05:00 05:00

Alo Buro o cemu se radi,ajde skini samar pa se dobro izvaljaj na kakvu livadu.Da ti prevedem rijec Buro sa Spanskog na Crnogorski jezik-MAGARAC Dragoljubcee.

SuperHik
05.10.2023-13:38 13:38

Kojim jezikom pričaju oni koji su se rodili u Beogradu u kome su završili Osnovnu, Srednju školu i fakultet ? Ne smeta vama Vučić, već realnost i sopstvenig građani. AV vas ni ne spominje …

Milena
05.10.2023-14:55 14:55
Reply to  SuperHik

Da,AV,je nevin ko madjarska sobarica,opametite se vise,cime se junacite,oljudite se,spasite se

cetinje
06.10.2023-05:01 05:01
Reply to  SuperHik

merlin opet pusis nicim izazvan,no pusi sitan govedo srbsko.

ZNAM
06.10.2023-10:04 10:04
Reply to  cetinje

GOVEDO NO STO.

Lea
05.10.2023-14:10 14:10

Jasno ko dan , slijedi neki novi ugovor na brzu ruku , da se dodvorimo nekima sto im se duguje .

RIR
05.10.2023-15:40 15:40

…Dritanga ,kako rece za TU “nema problem da potpise” tako i ovo da lažira Popis…nema on nikakvi problem da lažira i laže samo jeli za AV,SV a protiv CG …
pa stiđe ga pravda ali ako propustimo Popis da urade četnici a zavrsna obrada u BG -bice kasno za CG
BOJKOTUJMO POPIS koji ima prvenstveno krivotvorenje stavki od interesa za Srb.
Jasno je to -AV,AV je davno rekao da ga to najvise interesuje …nije valjda popis imovine -predmet njegovog interesovanja ..!

Tara
05.10.2023-18:23 18:23

Dritan je njihova pokvarena mariuneta…

BOJKOT
05.10.2023-19:13 19:13

Cetnicka velikosrpska agentura je unaprijed odredila koliko treba da se smanji procenant Crnogoraca a koliko da se poveca procenat srba,eto u svecotavsku gimnaziju je upisano samo 13djaka I propa im je projekat asimilacije djece pa kukaju

ZNAM
06.10.2023-10:06 10:06

NAJVECA BITANGA JE DRITAN.

ISTORIJSKA ŠANSA UZ PODRŠKU DPS: Spajić ima priliku da porazi Vučića i hegemoniju ”srpskog sveta” i usmjeri Crnu Goru ka EU - Voice of Montenegro
10.10.2023-12:30 12:30

[…] Kako smo već pisali, Mali Momo, kako je Milatović poznat u javnosti zbog snishodljivosti prema Beogradu, po nalogu srpskog autokrate Vučića, već uveliko planira da povuče nekoliko poslanika sa liste PES, ukoliko makar ZBCG ne uđe u Vladu. Da na tome aktivno radi govori i njegovo prisustvo na jučerašnjem sastanku podgoričkog odbora PES-a. Uz to, problem PES-a su i razne marginalne partije koje su bez ikakvog logičnog razloga ubačene na listu, iako bi bez njih izborni rezultat ovog pokreta bio možda čak i bolji. […]