Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada iz skupštinske procedure povukla prijedlog zakona o popisu stanovništva

Ovaj prijedlog zakona je, podsjećamo, pripremilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, a utvrđen je na sjednici Vlade 29. decembra prošle godine

Vlada Dritana Abazovića je iz skupštinske procedure povukla prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova, utvrđenih u mandatu vlade Zdravka Krivokapića.

Ovaj prijedlog zakona je, podsjećamo, pripremilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, a utvrđen je na sjednici Vlade 29. decembra prošle godine.

Tada je iz vlade navedeno da će se donošenjem ovog zakona omogućiti priprema, organizacija i sprovođenje popisa, u cilju dobijanja sveobuhvatnih podataka o stanovništvu, domaćinstvima i stanovima u Crnoj Gori. Između ostalog, jedno od pitanja trebalo je da uključuje i izjašnjavanje o vjeri i nacionalnoj pripadnosti.

Prijedlog zakona je dostavljen Skupštini 14.januara 2022. godine.

Popis je u redovnoj proceduri u Crnoj Gori trebalo da bude sproveden u jesen prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Janko
24.05.2022-13:20 13:20

Neka povuče i one koji su ga pisali. Neka javnost bude upoznata sa tim da u Monstatu popis pripema kadar Srpske pravislavne crkve kaznjavan zbog krivotvorenja za potrebe ove organizacije.Zasto sadasnji menadzment monstat-a popis pripema u Srbiji?