Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada danas bira vršioca dužnosti direktora Uprave policije

Kandidati za v.d. direktora Uprave policije su Aleksandar Radović, Lazar Šćepanović, Milutin Vasiljević, Zoran Braunović, Miloš Peković, Petar Šestović i Milentije Doderović.

Vlada Crne Gore bi na današnjoj sjednici trebalo da izabere vršioca dužnosti direktora Uprave policije nakon što Zoran Brđanin treći put razriješen sa te funkcije.

Kandidati za v.d. direktora Uprave policije su Aleksandar Radović, Lazar Šćepanović, Milutin Vasiljević, Zoran Braunović, Miloš Peković, Petar Šestović i Milentije Doderović.

Zaključkom Vlade precizirano je da ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović za sjednicu koja počinje u 15 sati treba da dostavi izvještaj o spovedenom javnom pozivu, kao i spisak svih prijavljenih, nakon čega će na njegov predlog, Vlada odrediti jednog v.d. direktora policije.

Iz Vlade je najavljeno da će nakon sjednice održati konferenciju za novinare.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pozvao je sve zainteresovane policajce koji ispunjavaju uslove da do 10. marta dostave prijave za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

U utorak, 12. marta, u ponoć ističe mandat dosadašnjem direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu.

Brđanin je ranije saopštio da je odluka Vlade o njegovoj smjeni nezakonita i najavio novu tužbu.

Pokret Evropa sad i Demokrate već više mjeseci ne mogu da postignu dogovor oko kandidata za direktora Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mnenk
12.03.2024-12:43 12:43

Šta je bilo sa kandidatom Doderovićem, mislili smo da on ima najjače preporuke, kao bivši visoki funkcioner DPS u MUP, supruga tužiteljka vodila slučaj Simijanović, a čiji je brat Ivanović veliki saradnik Dake Davidovića, brat Miroslav otkad se dohvatio magistra Alekse Bečića i njihove šetnje kroz Šavnik je totalno eksplodirao, isti je predsjednik komisije za dodjelu 13 Julske nagrade, brat Milojko dugogodišnji pomoćnik direktora mašinke škole Gorana Davidovića i sada je na toj funkciji. Goran Davidović je jedan od najgorih ljudi i koordinatora koje je DPS ikad imala i kao takav je nanio ogromnu štetu DPS, a koji je zbog… Pročitaj više »