Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Vlada će Ustavnom sudu dostaviti mišljenje o Temeljnom ugovoru

Inicijativu su podnijeli Socijaldemokratska partija u martu 2023. godine kao i Radojka Mijanović u novembru 11. 2022. godine

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Objedinjeni izvještaj o radu mješovitih komisija za sprovođenje Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, kao i Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske Pravoslavne Crkve (SPC).

Kako je saopšteno iz Vlade razmotreni su predlozi mišljenjā na Inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu saglasnosti sa Ustavom i zakonom Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC.

Inicijativu su podnijeli Socijaldemokratska partija u martu 2023. godine kao i Radojka Mijanović u novembru 11. 2022. godine.

– Tim povodom, Vlada je zaključila da Ustavnom sudu dostavi mišljenja u tekstu koji je pripremilo Ministarstvo pravde – stoji u saopštenju Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.04.2024-19:13 19:13

Crnogorci-drzave CG odlucuju..sami..o svojoj sudbini…i svojoj imovini..koja je stara 1000godina..Crkva Srbije..je najvece zlo u nasoj drzavi CG..