Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Ponašanje Đukanovića neprihvatljivo, zakoni su na čekanju

Završena sjednica Skupštine

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je na današnjoj sjednici Skupštine da su izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi upućene predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na proglašenje.

“Oni zakoni i rafitikacije koje je parlament glasao 20. marta. Aktuelni predsjednik države odbija da postupi po njima, niti ih vraća niti proglašava, imamo situaciju ozbiljne blokade isistema, smatram to neprihvatljivim ponašanjem.

Očekujemo od novoizabranog predsjednika da će poštovati odluke parlamenta i da će proglasiti zakone koji su na čekanju. Smatram to ozbiljnom situacijom”, kazala je Đurović.

“I zakoni izglasani juče poslati su kabinetu presjednika. Vidjećemo kako će se odnositi prema njima”, rekla je Đurović.

Na današnjoj sjednici bilo je riječi o Prijedlogu izmjena zakona o PIO, koji su podnijeli poslanici SNP-a.

“Suština je da se stvore uslovi kako bi bivši radnici KAP-a ali i metalskog sektora uopšte mogli ostvariti pravo na penziju. Ovo je optimalno rješenje”, istakao je poslanik ove partije Bogdan Božović.

Raspravljalo se i o izmjenama Zakona o gimnaziji, koje je predložila Branka Bošnjak iz PzP-a.

Sjednica će biti nastavljena u utorak, 11. aprila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Albina
05.04.2023-14:21 14:21

Gos.Danijela Đurović sa Skupstinom je zavrseno !!Trazis od novog presjednika da ti potpise koji nije stupijo na duznost 21 maj !Jedino da trazis od presjednika Vucica da ti to potpise sto trazis !Daj ne sprdajte se vise sa CG !!

nenad_mne
05.04.2023-15:11 15:11

Bješe li ono da je skupština raspuštena? A jadovi, ne koristite priliku za tabloidnu propagandu, no ja vas ipak razumijem, rasli ste uz nju!

klementina
05.04.2023-15:24 15:24

Ćuti ne imenice nijesi dostojna da Đukanovića pomeneš, pametnije ti je da se vratiš studentskom biznisu, doduše upitno je.