Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Uspješna saradnja DPS i FES doprinijela unaprijeđenju demokratskih procesa i političke kulture u Crnoj Gori i regionu

Helene Kortländer je pozdravila aktivnosti DPS i pristup u izgradnji programskih, organizacionih i kadrovskih kapaciteta koji treba da odgovore izazovima s kojima se suočava demokratija globalno, a koji pogađaju i crnogorsko društvo

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović sastao se sa predstavnicima Fridrih Ebert Fondacije (FES) koja boravi u Crnoj Gori, a koju predvodi Helene Kortländer, direktorka Referata za Istočnu Evropu, saopšteno je iz DPS-a.

Sastanku su prisustvovali i Kirsten Schönefeld, direktorka kancelarije FES u Beogradu, Ivana Račić koordinatorka projekata u FES i dr Aleksandar Spasov, vanredni profesor prava u Skoplju, dok su ispred DPS-a prisustvale Zoja Bojanić Lalović, poslanica i članica Izvršnog odbora DPS i Svetlana Vuković, načelnica Odeljenja za međunarodnu saradnju DPS-a.

“Sagovornici su pozdravili dosadašnju uspješnu saradnju FES-a i Demokratske partije socijalista, kao i aktivno učešće DPS-a u projektima ove njemačke fondacije koji su imali za cilj unaprijeđenje demokratskih procesa i političke kulture u regionu i Crnoj Gori. U tom pravcu, tokom sastanka su razmotreni modeli i programi koji treba da doprinesu jačanju i intenziviranju dalje saradnje dvije organizacije”, ističe se u saopštenju.

Bogdanović je istakao da DPS posebnu pažnju posvećuje partnerstvu sa međunarodnim političkim i naučno-istraživačkim organizacijama i institutima, čiji projekti doprinose partiji u poboljšaju organizacionih kapaciteta, promociji unutarpartijske demokratije, i osnaživanju mladih, žena i manjina da efikasno učestvuju u zakonodavnim procesima. Izrazio je očekivanje da će i u narednom periodu zajednički projekti pružiti značajnu podršku u unaprijeđenju političkog obrazovanja, kroz programe edukacija i obuka u svim aspektima partijske organizacije.

Foto: DPS

Helene Kortländer je pozdravila aktivnosti DPS i pristup u izgradnji programskih, organizacionih i kadrovskih kapaciteta koji treba da odgovore izazovima s kojima se suočava demokratija globalno, a koji pogađaju i crnogorsko društvo.

“Sastanak je bio prilika da se razmijene mišljenja i stavovi o aktuelnim društveno – političkim dešavanjima u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu, prije svega u kontekstu EU integracija i evropske perspektive regiona”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve