Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

URA: Lideri desnice Bečić i Milačić sabotirali izbor Tužilačkog savjeta štiteći Katnića i kriminal

Prema njihovim riječima, spisi EUROPOL-a su već mjesecima u SDT-u i vezano za njih niko nije reagovao, a podsjećaju da je URA ''upravo ovu instituciju detektovala kao glavni problem u obračunu sa organizovanim kriminalom i na to ukazivala sedam mjeseci''

Aleksa Bečić i Boris Bogdanović udruženi sa svojim prirodnim ideološkim partnerima iz desnice, ovog puta u vidu Marka Milačića žele da odgovornost oko afera vezanih za policijske službenike Petra Lazovića i Ljuba Milovića pripišu bezbjednosnom sektoru i Dritanu Abazoviću, kazali su iz GP URA.

“Aleksa Bečić i Boris Bogdanović pritom zaboravljaju da su upravo oni sedam mjeseci kočili izbor Tužilačkog savjeta a time i razrješenje Milivoja Katnića i njegovih saradnika u SDT-u koji su predmete poput Lazovića i Milovića gurali u fioke. Sada je jasno zašto se Katnić zahvaljivao Bečiću i Bogdanoviću što su ga spašavali smjene sa čela SDT-a”, ocjenjuju iz GP URA.

Prema njihovim riječima, spisi EUROPOL-a su već mjesecima u SDT-u i vezano za njih niko nije reagovao, a podsjećaju da je URA “upravo ovu instituciju detektovala kao glavni problem u obračunu sa organizovanim kriminalom i na to ukazivala sedam mjeseci”.

“Za sve to vrijeme pokušavali smo da od Bečića i Bogdanovića dobijemo podršku za izbor novog Tužilačkog savjeta ali oni su taj proces kočili na čemu im je Milivoje Katnić svesrdno zahvaljivao, sada je i jasno zbog čega. Bečić i Bogdanović su politički najodgovorniji zašto je organizovani kriminal i korupcija dobila institucionalnu zaštitu i nakon smjene DPS režima nakon 30 godina. Sve drugo što Bečić, Bogdanović i Milačić sada pokušavaju da teorijama zavjere, svojestvene desničarskim politikama, pokušavaju da prikažu javnosti su notorne neistine a vrijeme pred nama će pokazati koliko je URA odlučna u borbi sa organizovanim kriminalom”, zaključuju iz GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve