Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

U Crnoj Gori boravi više od 12.000 turskih državljana, turski privrednici zainteresovani za poslovanje na Cetinju

Gradonačelnik Đurašković se sastao sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavana, i tom prilikom su istakli da će u narednom periodu biti posvećeni unapređenju odnosa, kako na ekonomskom i kulturnom, tako i na obrazovnom i turističkom planu te da ne sumnjaju u pozitivne rezultate, imajući u vidu obostrano interesovanje, korisne inicijative, dobro razumijevanje i zajedničke ciljeve.

Na sastanku je bilo reči o dosadašnjim partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, kao i novim vidovima saradnje.

“Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglašena spremnost da se dobri odnosi unaprijede i nađu modeli za poboljšanje bilateralne saradnje”, navodi se u saopštenju.

Đurašković je izrazio zahvalnost za podršku koju Turska pruža Crnoj Gori na međunarodnom, kulturnom i ekonomskom planu.

“Informisao je ambasadora o ključnim projektima nove gradske uprave među kojima su izgradnja žičare Lovćen-Cetinje, izgradnja hotela Lokanda i razvoj poslovnih zona Zagrablje i gornji Obod. Naglasio je da je Republika Turska za Crnu Goru zemlja partner i prijatelj, te da je uvjeren da će u narednom periodu obje strane dati puni doprinos ka produbljivanju saradnje na brojnim poljima”, ističe se u saopštenju.

Ambasador Kalkavan je kazao da u Crnoj Gori trenutno boravi više od 12.000 turskih državljana, te da su turski privrednici zainteresovani za poslovanje na Cetinju.

“Najavio je izgradnju industrijske zone u Crnoj Gori i posjetu investitora iz Turske Cetinju. Istakao je da je neophodno razviti kulturni turizam i zahvalio se Prijestonici Cetinje za podršku nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve