Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Turska dokazani prijatelj Crne Gore, jačati saradnju u svim oblastima

Ibrahimović razgovarao sa Kalkavanom

Za Bošnjake u Crnoj Gori ali i za Crnu Goru uopšte veoma važna podrška Turske, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović u toku susreta sa turskim ambasadorom Barišom Kalkavanom u Podgorici.

Tema razgovora, kako je saopšteno iz BS,  pored aktuelne političke situacije u Crnoj Gori, regiji i svijetu, bili su i djelovanje i politika Bošnjačke stranke, položaj Bošnjaka u Crnoj Gori, razvoj opština na sjeveru Crne Gore u kojoma živi najveći broj Bošnjaka, zaštita kulturno istorijskog bogatstva koje je dio zajedničkog naslijedja Bošnjaka u Crnoj Gori, Crne Gore i Republike Turske te mogućnosti jačanja kulturne i privredne saradnje između Crne Gore i  Turske posebno kroz investicije na sjeveru Crne Gore, saradnju u oblasti kulture, zdravstva i obrazovanja.

Konstatovano je i da su Bošnjaci, zbog dubokih kulturno – istorijskih veza sa Turskom i činjenice da veliki broj Bošnjaka iz Crne Gore živi i radi u Turskoj, još jedna snažna spona spajanja dvije države te da je veoma važno iskoristiti te i dobre bilateralne odnose dvije prijateljske države, članice NATO-a, za dalje jačanje saradnje u svim oblastima, zaključeno je tokom susreta.

“Crna Gora može računati na apsolutnu podršku Republike Turske u svemu onome što je dobro za Crnu Goru i njene građane”, kazao je Kalkavan.

Lider BS-a Ibrahimović zahvalio se ambasadoru Kalkavanu na posjeti i podršci .

“Za Bošnjake u Crnoj Gori ali i za Crnu Goru uopšte veoma važna podrška Republike Turske”, kazao je Ibrahimović istakavši da je zadovoljan obimom saradnje između dvije države u svim oblastima, ali i da je “potpuno siguran da postoji prostor za dalje unapređenje te saradnje”.

Ibrahimović se saglasio da Bošnjaci i Bošnjačka stranka mogu dati dodatnu snagu jačanju saradnje.

Takođe je, kako dalje navode iz partije, istakao da su svi investitori dobro došli u Crnu Goru ali da su sa aspekta ravnomjernog regionalnog razvoja i zaustavljanja migracija sa sjevera Crne Gore, kojima je najviše pogođen upravo bošnjački narod, za Bošnjačku stranku i bošnjački narod investicije na sjeveru Crne Gore veoma značajne.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve