Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Tribina u Plavu: DPS kičma građanskog društva, vratićemo državu na pravi put

Održana tribina u Plavu na kojoj su govorili kandidati za potpredsjednike DPS-a

U nastavku kampanje za unutarstranačke izbore u Demokratskoj partiji socijalista danas je održana tribina u Plavu na kojoj su se brojnom okupljenom članstvu predstavili kandidati za potpredsjednike partije.

Prisutne je, kako je saopšteno iz partije, pozdravio Ivan Vuković, koji je istakao da mu pripada velika čast i zadovoljstvo što se danas nalazi u ovoj, kako je ocijenio, sve ljepšoj i ljepšoj opštini podijelivši svoje pozitivne impresije završenom rekonstrukcijom glavne gradske ulice.

“U sklopu ovih partijskih izbora imamo po prvi put kampanju ovog tipa koja ima za cilj da se na direktan način, neposrednim izborima, izaberu ljudi koji će voditi partiju u narednom periodu, te ćemo samim tim obići sve krajeve Crne Gore. Kada danas pogledam Plav, imam utisak kao da sam u Njemačkoj ili Švajcarskoj. Upravo to je rezultat kvaliteta naše politike i tačno se vidi gdje naša partija vrši vlasti, a gdje ne”, rekao je kandidat za potpredsjednika te partije.

Ivan Vuković/ Foto: DPS

Zatim se nadovezao i nastavio riječima da tamo gdje se DPS pita – priča se o razvoju, projektima, i o tome kako da se u Crnoj Gori živi bolje.

“Tamo gdje se DPS ne pita, tu vlada nacionalizam, populizam i primitivizam. Zato je jako važno da skratimo period propadanja Crne Gore, jer je to ono čemu svjedočimo unazad tri godine”, kazao je Vuković.

Konstatovao je da danas niko ne priča o razvojnim projektima i o tome što su potrebe Crne Gore.

Tribina u Plavu/ Foto: DPS

“Odnedavno se priča tek o drugoj dionici auto-puta, i to na jedan neozbiljan način. Razvojna politika nije na vrhu agende ove parlamentarne većine, već su to prevashodno popilizam, primitivizam i nacionalizam”, saopštio je Vuković, a potom zaključio:

“Ponosni što je DPS građanska partija i što smo čvrsta kičma građanske Crne Gore, na njihov nacionalizam nikad nećemo odgovoriti nacionalizmom. Zato smo ponosni kad vidimo ovako pune sale u tako različitim sredinama, i to samo može DPS jer naša partija okuplja ljude koji vjeruju u ideju građanske Crne Gore”.

Prisutnim članovima u Plavu obratio se i Elvir Zvrko, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što može da im se obrati u svojstvu kandidata za potpredsjednika, kao i da mu pripada velika čast što pripada jednoj evropskoj, antifašističkoj, građanskoj partiji kakva je DPS za koju ističe da je i kičma savremene Crne Gore.

“Znali smo da prepoznamo put kojim treba da ide i partija i Crna Gora. Ovo je partija koja priznaje genocid u Srebrenici, i to je ono što nas civilizacijski odvaja od drugih. Zato smo mi emancipatorska struktura Crne Gore”, istakao je Zvrko.

Tribina u Plavu/ Foto: DPS

On se zatim osvrnuo na aktuelnu društveno – političku situaciju u našoj državi.

“Politički i društveni momenat vama ne treba puno objašnjavati. Živimo u Crnoj Gori, u kojoj je vlast destruktivna i revanšistički nastrojena i koja je državu dovela u zonu slobodnog pada. To je nešto što od nas zahtijeva odlučnu borbu, a mi smo to i pokazali činjenicom da i iz opozicije možemo da se borimo i zaštitimo državne i nacionalne interese. Mi nijesmo opozicija Crnoj Gori, mi smo opozicija destruktivnoj vlasti”, jasan je u svom stavu Zvrko.

Na kraju svog izlaganja osvrnuo se i na greške iz prethodnog perioda.

“Nijesmo sjedjeli skrštenih ruku, već smo prepoznavali svoje greške i probleme zbog kojih smo izgubili povjerenje građana. Zato se i mijenjamo i dio tog procesa su upravo ovi unutarstranački izbori kako bismo u finalu pospješili unutarstranačku demokratiju. To je naša snaga. A sjećate se da su nam predviđali nestanak. A mi, ne da nijesmo nestali nego smo ostali jaki i to je ono što im smeta. Brine ih ova puna sala večeras, i puna sala juče u Beranama i Andrijevici, kao i prekjuče u Petnjici. Srušili smo dvije vlade i budite sigurni – srušićemo i ovu treću, u to nemajte dileme”, istakao je svoje uvjerenje Zvrko.

Tribina u Plavu/ Foto: DPS

Na kraju tribine obratio se i okupljene je pozdravio i kandidat za potpredsjednika Abaz Dizdarević, koji je izrazio svoju zahvalnost svim saborcima koji su u Plavu, kako je to opisao, u vremenu kad imamo jako destruktivne političke snage na vlasti u Crnoj Gori, odbranili građanski koncept uređenja ove opštine.

“Bez postojanja građanske politike i građanskog uređenja, ne bi postojalo ni same Crne Gore. Destrukcijom, kičom i šundom nova parlamentarna većina pokušava da uvede neke nove prakse u Crnoj Gori. Mi nećemo pristati na to, jer smo bili i ostali brana takvoj politici. Oduprli smo se tim mračnim namjerama i vjerujem da izlazimo iz mraka srednjeg vijeka”, rekao je Dizdarević.

Na kraju svog izlaganja konstatovao je da se može bolje, te da upravo ova kampanja uvodi novi standard na političkoj sceni Crne Gore.

“Mogli smo organizovati Kongres i u jednom danu bi odlučili ko treba u perspektivi da vodi našu partiju. Naprotiv, odlučili smo se za jedan ovako hrabar iskorak, koji iz dana u dan pokazuje da daje rezultate. Ovo je prvi korak koji ćemo sprovesti za izbor partijskog rukovodstva, a onda ćemo isti ovaj model primijeniti i na lokalnom nivou za opštinske odbore. Vjerujem da je ovo pravi put ka našem punom snaženju i punom ozdravljenju”, zaključio je Dizdarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve