Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Tošić: Inicirali smo povećanje od 50 odsto na mjesečne subvencije rata za stambene kredite za mlade bračne parove

Cilj ove odluke, kako ističe, bio je da se smanji iseljavanje mladih iz Pljevalja. Bespovratna novčana sredstva mladi bračni par može iskoristiti za kupovinu ili izgradnju objekta namijenjenog za stanovanje.

“Na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja kroz odborničko pitanje inicirao sam povećanje iznosa mjesečnih subvencija za kamate na stambene kredite za mlade bračne parove sa prebivalištem u Pljevljima. Lokalna vlast, predvođena Demokratskom partijom socijalista, 2022. godine donijela je odluku kojom se mladim bračnim parovima sa prebivalištem u Pljevljima subvencioniše kamata stambenog kredita”, saopštio je Marko Tošić, predsjednik SM DPS Pljevlja i šef Kluba odbornika DPS-BS u Skupštini opštine Pljevlja.

Cilj ove odluke, kako ističe, bio je da se smanji iseljavanje mladih iz Pljevalja. Bespovratna novčana sredstva mladi bračni par može iskoristiti za kupovinu ili izgradnju objekta namijenjenog za stanovanje.

“Opština Pljevlja sufinansira kamate na stambene kredite u iznosu do 100 eura mjesečno u periodu do 10 godina. Ovu odluku su naši mladi sugrađani prihvatili sa oduševljenjem i raduje me što je nova lokalna vlast nastavila da je primjenjuje. Međutim, svi smo svjedoci galopirajuće inflacije koja je pogodila Crnu Goru, cijene gotovo svakodnevno rastu i bez obzira na povećanja penzija i plata kupovna moć većine građana je slabija nego ranije. Svi mi znamo da 70, 80 ili 100 eura nema istu vrijednost danas u poređenju sa 2022. godinom kada je ova odluka donijeta”, saopštio je Tošić.

Opština Pljevlja je danas zahvaljujući odgovornoj finansijskoj politici prethodne vlasti finansijski stabilna, dodao je Tošić, te ne vidimo razlog zašto se ne bi pristupilo izmjeni ove odluke sa ciljem da se otklone pojedini nedostaci koji otežavaju njenu primjenu i kako bi se mjesečni iznosi subvencije povećali barem za 50 odsto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve