Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Tilman: Ne mogu obećati tačan datum ulaska, ali znam da Crna Gora već kuca na evropska vrata

Tilman je istakao da su svi evropski partneri svjesni da se Crna Gora nalazi na pravom putu kao i da je jasno da se odlučnim koracima približava Evropskoj uniji

Predsjednik Demokrata i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić susreo se, tokom boravka u Bukureštu na EPP kongresu, sa poslanikom CDU, Kubanom Tilmanom.

Ponovni prijateljski susret bio je odlična prilika da sagovornici razmijene mišlienja o najznačajnijim političkim dešavanjima u Crnoj Gori tj. o sveukupnoj stabilizaciji društvenih prilika u zemlji.

’’Saradnja između Vlade i Parlamenta je već u prvih par mjeseci od uspostavljanja nove vlasti dovela do rezultata koje smo godinama čekali.Reizbor sedmog sudije Ustavnog suda, vrhovnog državnog tužioca, kompletiranje Sudskog savjeta i izvođenje Centralne banke Crne Gore iz v.d. stanja izborom prve guvernerke u istoriji Crne Gore, ključni su koraci na polju institucionalne i društvene stabilizacije”,istakao je Bečić.

Dodao je da je saradanja između bezbjednosnog sektora, SDT-a i drugih nadležnih tužilaštava rezultirala je svakodnevnim hapšenjima, procesuiranjima, razbijanjem lanaca krijumčarenja i zapljenom ogromnih količina cigareta i narkotika, a tom prilikom je uhapšen veliki broj policijskih i carinskih službenika koji su bili dio kriminalnih struktura.

Tilman je istakao da su svi evropski partneri svjesni da se Crna Gora nalazi na pravom putu kao i da je jasno da se odlučnim koracima približava Evropskoj uniji.

“Vaši rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rezultati koje ostvarujete na svim drugim poljima vašeg političkog djelovanja, ovdje su dobro poznati i značajno mijenjanju percepciju Crne Gore u Briselu i među državama članicama. Upravo iz tog razloga, Crna Gora zavrjeđuje našu još snažniju podršku. Ja vam ne mogu obećati tačan datum ulaska, ali znam da već kucate na evropska vrata”, naglasio je Tilman.

“Trenutna vlast u Crnoj Gori ima jedinstvenu priliku da zemlju učini prvom narednom članicom EU. To je naša istorijska šansa i nećemo je propustiti”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
09.03.2024-20:47 20:47

Ovo zavijanje..od pojedinih EU politicara..je neki interes..a ne sto nas vole..kao naprimjer Luka Bar..