Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

TAKOZVANOJ SPC BOGATSTVO, A ZA CRNOGORSKU BAŠTINU MRVICE: Maša u službi ”srpskog sveta”

Mašinih 13.000 za 18 projekata kojima je pljunula na crnogorsku kulturnu baštinu, i ne treba da iznenađuju, s obzirom da se ovaj bezlični kadar potpuno uklopio u velikosrpski, hegemonistički duh aktuelne izvršne vlasti, koja od formiranja stoji na usluzi interesima zvaničnog Beograda i takozvane SPC

Nipodaštavanje sa kojim se crnogorska izvršna vlast na čelu sa Dritanom Abazovićem, rashodovanim potrčkom srpskog autokrate Aleksandra Vučića odnosi prema Crnoj Gori i Crnogorcima, polako ulazi u fazu perverzije i beskrupuloznog cinizma.

Jer kako drugo nego kao cinizam, ili bezobrazluk prokomentarisati jučerašnju najavu ministarke kulture i medija Maše Vlaović da će njen resor ”sufinansirati realizaciju 18 projekata kojima će biti predstavljena bogata nematerijalna baština Crne Gore u iznosu oko 13 hiljada eura”. Da dobro ste pročitali – 18 projekata iz oblasti crnogorske kulturne baštine biće finansirano sa 13.000 eura!

To je nešto oko 722 eura po projektu, i ta mizerna cifra koja nije dovoljna da pokrije troškove skromne ishrane četvoročlane porodice za pola mjeseca, najbolje govori koliko ova perverzna, veleizdajnička vlast vodi računa o crnogorskom identitetu i kulturnoj baštini.

Evo za SPC 2,6 miliona, a Crnogorcima 722 eura po projektu

Ministarka Vlaović ovom ponižavajućom ponudom pokazala je neskriveni bezobrazluk i krajnji cinizam, rugajući se Crnoj Gori i Crnogorcima uz poruku da njihova kulturna baština vrijedi mizernih 722 eura – po projektu!

Takozvana SPC je ipak prioritet

Postupak ministarke Vlaović, iako odvratan i ponižavajući, ipak ne treba da iznenađuje, jer nakon ”oslobođenja” 30. avgusta 2020. godine izvršna vlast izgubila je osjećaj da Crnogorci i crnogorski nacionalini interesi uopšte postoje. Ispunjavanje želja i punjenje kase svetosavske sekte (SS), poznate i pod akronimom SPC, postalo je prioritet teokratsko-izdajničke vlade na čelu sa potpisivačem takozvanog ”temeljnog ugovora” Abazovićem, i Mašom Vlaović kao njegovom poslušnom svetosavskom podvižnicom na čelu Ministarstva kulture.

Ova parapolitička, ekstremistička organizacija u službi hegemonističkog velikosrpstva, dobila je gotovo milion eura, tačnije 900.000 za izgradnju centra za indoktrinaciju mladih svetosavskih ekstremista operativnog naziva ”Srednja vjerska škola Gimnazija ‘Sveti Sava’ Podgorica”.

Osim toga, odlazeća Vlada iz budžeta je posljednjih godinu opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC. Pritom, u pitanju su samo podaci koji su objelodanjeni ili zvanično najavljeni, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji.

Dritan, Joanikije i Porfirije: Sigurno su ponosni na Mašu

Dakle, u godinu dana je za takozvanu SPC izvršna vlast, samo da znamo zvanično, opredjelila preko 2,5 miliona eura, a za 18 projekata vezanih za crnogorsku kulturnu baštinu, Maša Vlaović je izdvojila ”impresivnih” 13.000 eura! Da nije uvrjedljivo i odvratno, bilo bi smiješno, a u svakom slučaju ova mizerna suma na najbolji način ilustruje odnos ove žalosne, odlazeće vlade prema crnogorskoj kulturnoj baštini.

Mašin kontinuitet podržavanja projekata ”srpskog sveta”

Mašinih 13.000 za 18 projekata kojima je pljunula na crnogorsku kulturnu baštinu, i ne treba da iznenađuju, s obzirom da se ovaj bezlični kadar potpuno uklopio u velikosrpski, hegemonistički duh aktuelne izvršne vlasti, koja od formiranja stoji na usluzi interesima zvaničnog Beograda i takozvane SPC.

Kada je Dritan Abazović na sjednici Vlade na kvarno usvojio tekst takozvanog ”temeljnog ugovora” bez konsultacija sa bilo kim, da bi zatim u fukarskom aktu istorijske veleizdaje i potpisao taj ugovor sa takozvanom SPC, Maša Vlaović, iako je bila najpozvanija da se oglasi u tom trenutku, ćutala je i posmatrala kako se raskuba crnogorska kulturna i sakralna baština.

Maša je ćutala i kada je neočetnički provokator na čelu Opštine Nikšić Marko Kovačević izjavio da je “na Vučijem dolu izvojevana jedna od najvećih srpskih pobjeda”, ali i kada je pokazivao srednji prst tokom intoniranja himne.

Da ministarki Vlaović ne smetaju svetosavska i neočetnička šenlučenja uvjerili smo se kada je zaćutala na izjave članova ”benda” koji po nalogu srpske BIA-e širi genocidno-velikosrpsku propagandu, operativnog naziva Beogradski sindikat, koji su tokom koncerta u Beranama  kazali “Kako treba na Lovćenu vratiti kapelu Karađorđevića”.

Maša i njen resor naravno nijesu reagovali na ove pozive na rat, karakteristične za genocidno velikosrpstvo, a i kako da reaguju kad je Ministarstvo kulture finansiralo ovaj propagandni pir!

Vlaović je očigledno prihvatila velikosrpsku doktrinu, i naivno zbog fotelje promijenila politički dres misleći da će na duži period biti na ovoj funkciji pljunuvši na one ljude koji su joj u prethodnom periodu dali koru hljeba zapošljavajući je u Prvu Banku Crne Gore, Muzeje i galerije Podgorice i na Fakultetu umjetnosti.

U službi ”medijske mafije”

Iako ponižava Crnogorce mizernim sumama novca, ćuti na izlive velikosrpstva i genocidnog svetosavlja, Maša je i te kako osjetljiva kad neko dira glavne reprezente veleizdajničke politike bliske zvaničnom Beogradu i nezvaničnoj Moskvi, prekaljene medijske reketaše iz koncerna Vijesti, poznate kao ”medijska mafija”.

Maša spremna za odbranu vitalnih interesa ”medijske mafije”

Ministarstvo se početkom marta ekspresno oglasilo povodom nepostojećih, navodnih “napada” Portala Aktuelno na dopisnicu medijsko-reketaškog, drugosrbijanskog tabloida ”Vijesti” Draganu Šćepanović, brutalno targetirajući našu medijsku kuću i u stilu svojih nalogodavaca iz ”medijske mafije” brutalno izvrćući istinu.

Tada je Portal Aktuelno napisao da su, Ministarstvo kulture i medija na čijem je čelu Maša Vlaović i Direktorat za medije u sklopu ovog Ministarstva, kojim rukovodi Neđeljko Rudović, samo produžena ruka medijskog koncerna Vijesti, u javnosti poznatog i kao ”medijski gang”.

Takođe treba podsjetiti da Ministarstvo kulture i medija, nijesu oglašavali ni povodom serije napada njihovog premijera Dritana Abazovića na medije i novinare. Podsjećamo, Abazović je u više navrata napadao medije u Crnoj Gori, uključujući i Portal Aktuelno, koristeći se izmišljotinama i lažima kojima je sklon.

Vlaović nije puštila ni riječ, kada je isti taj koncern Vijesti koji štiti, fukarski targetirao grupu građanskih aktivista i preko njihove ”novinarke” Jelene Jovanović ih ”silom na sramotu” stavio na listu desničarskih ekstremističkih organizacija, plaćeničke drugosrbijanske organizacije BIRN.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

19 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milojko
07.09.2023-13:37 13:37

E j..em ti dan kad sam naučio da čitam,ovakve glupe face da gledam po portalima 3,14 3,14

Rovca
07.09.2023-13:48 13:48

I to 700 €/projektu. Dovoljno bi bilo od 0 do 70. Namjeso da ste joj zafalni vi je kudite.

cetinje
07.09.2023-18:28 18:28
Reply to  Rovca

Ajde brzo iza kuce,skini posrbljeni samar i vsaljanje pa onda u konobu pri sijenu.

Kvisling
07.09.2023-14:04 14:04

Proci ce i ovo, procice i Masa i medvjedici kao sto su prosli svi izdajnici zemlje u kojoj su rodjeni. Ostace od njih samo ruzna uspomena . .

Alexa
07.09.2023-14:15 14:15

Zar ne tvrdite da su objekti koji pripadaju SPC crnogorska kulturna bastina? U tom slucaju nikakav problem da im ide najveci dio para.

RIR
07.09.2023-14:43 14:43

…tako je ! uzdigla se Maša !
kad nam Maša kroji kapu ,dosla iz BiH /udala se u CG/ i evo je Ministrica da ponižava sve Crnogorsko –
zato su i nju odabrali , da unistava a ne da afirmise cgorsko …!

Anon
07.09.2023-14:44 14:44

Nepismen čovjek komentariše kulturu. Potvrda da kod ljubi slabašnog znanja smjelosti ima u izobilju.

Rovca
07.09.2023-15:19 15:19

RIR@
Zasto je važno okle je došla. Svi smo odnekle dosli.Neko prije neko kasnije. Masa je obrazovana i ima intiligentu i lijepu facu a jos je i nasa crnogorska sna. Prava osoba za to mjesto.

cetinje
07.09.2023-18:32 18:32
Reply to  Rovca

Aj ne jedi go*na kad ti nije presa govedo Rovacko.

Rovca
07.09.2023-22:41 22:41
Reply to  cetinje

Cetinje@
Nijesi ti cetnjanin.Ko zna kojisi i čisi? Cetinjani su kulturni ljudi a srpski cetinjani su doprinijeli mnogo toga nasoj srpskoj kulturi..Petrovici,Lubarda,Petranovic,….Ti si neki provokator ali sa vrlo malo skole

Tara
07.09.2023-21:24 21:24
Reply to  Rovca

za tebe su cetnik zene obrazovane..za mene..su vise nego vulgarne..Ovakve prezirem..sluzi se sa nasim crnogorskim parama…Kome dajemo samo drzavljanstvo…nebilo-nas

Jova
07.09.2023-15:40 15:40

A oke je došla ova belleza fala Bogu?

REKOS
07.09.2023-15:41 15:41

Najvece cudo je sto Prodate duse Crnegore dali najveci doprinos za Srbijanski svijet na celu sa Teroristickom srbijanskom tkz crkvom.

Boj
07.09.2023-17:38 17:38

Zar je iko normalan očekivao što drugo osim perverzija ove Vlade, sastavljenu muckalicu od koncerna Vijesti i Svetosavske sekte. Povezani su ka’ pasja crijeva i sve što rade rade ispod žita. A Damjanovic, koji se preskače, zauzima tu visoko mjesto.
Ali, bilo bi pravo da se Svetosavska gimnazija naziva po Dritanu Abazovicu.

Boj
07.09.2023-19:11 19:11

Gle čuda? Priča o Maši za koju se, može se reci, da je kadar DPS-a , koliko i Vijesti, jer je diplomirala na Milovom fakultetu. Kolika je neznalica na polju kulture, pokazali su štrajkovi glumaca. Elementarne stvari su joj nepoznate, ali se dobro uklopila na poslu, sa kadrom DPS-a. Tu je da izvršava zadatke prepostavljenih i da se distancira od stvaraoca u kulturi. Moj utisak je da po vec razrađenom scenariju sprema i gore aktivnosti. Ipak, ni prije nje nije ništa bilo bolje. Jarani ministara su dobijali redovno sledovanje a ostali ništa. Zato smo tu đe jesmo. A krokodilskih suza… Pročitaj više »

Branka
07.09.2023-19:29 19:29

Moze li Aktuelno da pise o duplo vecim cijenama u nasim prodavnicama u odnosu na zapadnu evropu?ko opstruiral otvaranje njemackog Lidla?

Bellarina
07.09.2023-21:21 21:21

E gledna li je, blagoš..još ministarka, a još kulture. E dokle dogurasmo svaka ni čas!

Mikica
08.09.2023-07:40 07:40

Gadulja

MNE083
08.09.2023-23:35 23:35

Jos jedna bosanka da se izivljava nad nasim narodom i kulturom. Ovo treba kao neprijatelja drzave odma’ procerati!