Nedjelja, 16 Maja, 2021
Rubrika:

Svilanović glavni savjetnik Vlade za reforme i evropske integracije

Svilanović lično ne savjetuje Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga, kako tvrde izvori Pobjede iz parlamentarne većine, savjetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi i evropskih integracija.

Bivši generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora Goran Svilanović glavni savjetnik je Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, saznaje Pobjeda.

Svilanović lično ne savjetuje Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga, kako tvrde izvori Pobjede iz parlamentarne većine, savjetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi i evropskih integracija.

Svilanović je u izjavi za Pobjedu potvrdio da savjetuje Vladu premijera Krovokapića.

“To nije ništa neobično, Crna Gora je od svih država regiona najdalje odmakla u evropskim integracijama”, naveo je Svilanović za Pobjedu i precizirao da je u Crnoj Gori u tom svojstvu bio već dva puta.

On je rekao da Vladu savjetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu.

“Ne savjetujem lično premijera Krivokapića, već radim sa ministrom finansija Spajićem i to samo u onom dijelu koji se tiče evrointegracija”, rekao je Svilanović.

Goran Svilanović, koji je javnosti najpoznatiji kao bivši ministar spoljnih poslova SCG, je prozapadno orjentisani diplomata i političar koji ima zavidnu regionalnu reputaciju.

Po podacima iz njegove biografije, Svilanović je ekspert za ekonomski i politički razvoj u Jugoistočnoj Evropi i radi za različite konsultantske agencije.

I Jovan Ratković savjetuje Vladu

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, osim Svilanovića iz Srbije, Vladu Zdravka Krivokapića savjetuje i Jovan Ratković, član predsjedništva Socijaldemokratke stranke bivšeg srpskog predsjednika Borisa Tadića.

Prema tvrdnjma izvora Pobjede, Ratković se sreo u januaru sa premijerom Krivokapićem i od tada traje njegov angažman, kada je nastala njihova zajednička fotografija.

Ratković je bivši koordinator Pakta stabilnosti za Jugoslaviju i radi kao konsultant za više evropskih nevladinih organizacija.

Ratković je blizak i sa Mlađanom Đorđevićem, bivšim savjetnikom Borisa Tadića koji takođe ima zajedničke fotografije sa Krivokapićem.

I Svilanović i Ratković i Đorđević slove za kadrove koji su bliski srpskoj opoziciji i bivšem predsjedniku Srbije Borisu Tadiću.

Njihove uloge uklapaju se u težnje Krivokapića i njegovih medijsko-političkih savjetnika da se Vladi poboljša imidž koji nije bio prozapadni.

IzvorPobjeda

Najnovije

Baraž: Ulcinjanke u Prvoj ligi

Rukometašice Ulcinja pobijedile su Nikšić 28:27 i izborile nastup u Prvoj ligi Crne Gore za narednu sezonu. Ulcinjanke su vrlo zanimljiv duel riješile golom Marije...

Poslušajte novu pjesmu – Ja sam Crnogorac

Milan Sjekloća objavio je pjesmu o Crnoj Gori. Pjesma se zove "Ja sam Crnogorac". Tekst i muzika: Momčilo Zeković - Zeko https://youtu.be/o2KbrdYcFxs

DPS: Vlada ponizila policiju i učinila je predmetom sprdnje

Aktuelna vlast nastavlja sa kataklizmičnim upravljanjem državnim aparatom, jer su svojim pogrešnim činjenjem i učestalim nečinjenjem doveli do situacije u kojoj je Uprava policije...

Trofej: Đina sa Brestom do pehara

Đurđina Jauković je osvojila Kup Francuske. Njen Brest je u finalu bio bolji od Nanta 37:33. Najzaslužnija za to bila je Ana Gros koja je dala...

Avionu pukla guma dok se spremao za polijetanje sa tivatskog aerodroma

Na tivatskom aerodromu oko 11 sati došlo je do manjeg incidenta kada je na jednomotornom avionu tipa “cessna” pukla guma za vrijeme rulanja aviona...

Najčitanije

Povezano

Radunović: Je li 1. april? Ako je angažovan Svilanović, zašto nisu i Sonja Biserko i Ramuš Haradinaj?

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović komentarisao je to što je bivši generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve