Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Sve što treba znati o Šešeljevu favoritu: Ispovijesti kod crnogorske Jovane Jeremić

''Lakoća s kojom je na centaršuteve crnogorske Jeremićke Jakov efektno zaobilazio škakljive teme i poentirao u maniru politike desnog populizma čiji tragovi vode do mračnih kripti Beogradske patrijaršije bila je koliko mučna za gledati toliko i poučna''

Piše: Aleksandar Radoman

Pamtite li vrijeme kad je Crna Gora slovila za državu s relativno pristojnim medijskim prostorom? Čak je i KOS-ov Dan tih dana izgledao pristojnije od većine onoga što imamo danas. Uslijedio je veliki zaokret Vijesti ka reketaškom novinarstvu, potom pojava Pink M-a s formatom Minut-dva, pa Informer, In4S, Borba…

I eto nas tu đe jesmo – u propagandnom blatu u kojem četiri od pet televizija s nacionalnom frekvencijom imaju vlasnike u Srbiji i vode besprizornu kampanju protiv Crne Gore, a javni servis se savršeno uklapa u tu priču. Čast profesionalizma danas u Crnoj Gori brani ono nekoliko nepotkupljivih portala i jedne dnevne novine, što su redovno na tapetu Dritana i njegovog kleromafiokratskog režima.

Na jednoj od propagandnih platformi u vlasništvu srpskoga tajkuna Šolaka imali smo prilike u četvrtak veče uvjeriti se kako izgleda klasični obrazac vučićevske propagande. Kod crnogorske verzije Jovane Jeremić u emisiji Načisto, naime, gostovao je kandidat za predśednika Jakov Milatović.

Lakoća s kojom je na centaršuteve crnogorske Jeremićke Jakov efektno zaobilazio škakljive teme i poentirao u maniru politike desnog populizma čiji tragovi vode do mračnih kripti Beogradske patrijaršije bila je koliko mučna za gledati toliko i poučna. Uz zbilja nesnosnu dozu narcizma i prenemaganja.

Evo kako vam to otprilike izgleda – kad Jakov kaže da omladina iz Crne Gore bježi zbog Đukanovićeve politike, Jeremićkoj ne pada na pamet da priupita a zašto omladina bježi, recimo, iz BiH ili Srbije. Jer kad bi nekoga zanimala objektivna analiza a ne mantre postistine, vjerovatno bi došao do zaključka da je ključni induktor nestabilnosti regiona a posljedično i motiv za masovno iseljavanje omladine – velikosrpski nacionalizam koji je u proteklih tridesetak godina uzrokovao četiri rata, genocid, 100.000 mrtvih i milione raseljenih.

Toj ideologiji koja se ovih dana priprema za drugo poluvrijeme devedesetih danas – kad joj Dritan i njegova uslužna menažerija više ne trebaju – u Crnoj Gori najdosljednije služi upravo Jakov, Šešeljev favorit za predśednika. Ali čak i kad bismo zanemarili pitanje karcinoma nacionalizma koji izjeda naša društva i sve prebačili na ekonomski teren – nema nikakve sumnje da će zahvaljujući ekonomskoj politici Milojka & Jakova („tajno ali organizovano“ zaduženje od 900 miliona skrckano u potrošnju, ukidanje zdravstvenih doprinosa te urušavanje zdravstvenoga sistema i javnih finansija, gašenje preduzeća, ćeranje investitora, uvođenje zemlje u ekonomsku neodrživost…) u periodu koji je pred nama omladina sve više bježati glavom bez obzira.

No da ne duljim. Sve što treba da znate o Jakovu i njegovoj ideologiji stalo je u njegove eksplicitne stavove da je potrebno odobriti dvojno državljanstvo u Crnoj Gori (čitaj – uvesti na desetine hiljada novih birača mahom iz Srbije) i da je potrebno očistiti birački spisak od onih čije je prebivalište upitno (čitaj – izbrisati desetine hiljada Bošnjaka i Albanaca na privremenom radu u inostranstvu).

E to vam je, dragi moji proleteri, omladinci i vjerujući narode, ta nova Crna Gora lišena podjela koju evo dvije i po godine reklamiraju Vučićeve falange klerofašista i desnih populista koje je na vlast dovela šaka bivših suverenista riješenih da iz mržnje prema Milu splamte svu Crnu Goru.

To vam je, velim, Crna Gora koju niko neće odnijeti u Čačak, jer će se Čačak u nju trajno useliti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
25.03.2023-07:19 07:19

“Crna Gora koju niko neće odnijeti u Čačak, jer će se Čačak u nju trajno useliti” –> Pola tvoje rodbine se trajno naselila u Beograd, a cela jedna CG živi u bratskoj Srbiji. Koliko vas ima u Zagrebu ili Osijeku? Za razliku od tebe, Jakov je studirao, živeo i radio na zapadu, a ti si na državnom kazanu uvek bio …

Milena
25.03.2023-10:29 10:29
Reply to  Merlin

Promijeni pobogu ime,ima narodna,kako radio ,tako docekao,pa ,magarac u Bec,magarac izBeca,pa,Bog sve vidi,zato ne opterecuj glavu,nego ce se kazti samo.

Life
25.03.2023-10:01 10:01

“Kod crnogorske verzije Jovane Jeremić u emisiji Načisto, naime, gostovao je kandidat za predśednika Jakov Milatović.”

Kako se jedna pristojna novinarska karijera svela na gore od happy…

Brajan
25.03.2023-16:08 16:08

Druže, znaš li koliko se Iraca iselilo u Ameriku? Po ovoj tvojoj logici to što su neki Irci u Americi treba da znači da su svi Irci Amerikanci!? Puštite nas na mir, bavite se svojim dvorištem.

Mirko
25.03.2023-16:08 16:08

Merline, budaletina, uvijek istu priču, ali ne odgovori zašto se crkva u ustavu iz 1905 zove CPC a ne SPC, glupanderu jedan, u BG žive i Crnogorci, i Bosanci, Albanci, muslimani, Cincari Romi, Bugari i još mnogo naroda, najmanje ima pravih Beogradjana i Srba, i u Srbiji je ista situacija sve su to doseljenici i ostaci Turaka i potomaka koji su rođeni iz veza sa Turcima 500 godina, isto kao sto je i tebe mama zanijela sa nekim kod Ekonomskog fakulteta!

Freedom
25.03.2023-18:24 18:24

Merline : malo je ostalo Crnogoraca u BG jer većina je otišla kao takvi a sad su Posrbice kako sebe znaju nazvati. Bitno im je korito, ono da je puno a kako će se zvati nema veze. Ti mi ličiš Merline na nekog čije korito tu oko Čačka.

Merlin je gorance saric pseudo istoricar
25.03.2023-19:32 19:32

Piiii

dragan
25.03.2023-21:18 21:18

Svaka cast Profesore! Respekt!