Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Šušić: Neosnovane su spekulacije da se kriza oko formiranja Vlade preliva i na Podgoricu

Bilo bi neodgovorno, dodaje Šušić, koristiti povjerenje građana kao resurs za međusobne obračune, i tako mijenjati njihovu izbornu volju

Neosnovane su spekulacije da se kriza oko formiranja Vlade preliva i na Podgoricu, kazao je za Gradsku RTV odbornik Nove srpske demokratije Mitar Šušić. Ipak, kako smatra, vizija mandatara Milojka Spajića o formiranju vlade bez koalicije ZBCG može ostaviti traga na dobre odnose unutar podgoričke koalicije, što bi , kako tvrdi, najviše uticalo na građane.

Vlast u Glavnom gradu, koju čine PES, koalicija ZBPG, Demokrate i Ujedinjena Crna Gora i GP URA, dobro funkcioniše pa nije jasno zasto je koalicija ZBCG, prema riječima mandara Milojka Spajića, neozbiljan partner u budućoj Vladi, kaže Šušić.

”Ono što imamo kao saradnju u Podgorici su potpuno neosnovane spekulacije da postoji neka nemogucnost zajednickog funckionisanja, zajedničkog vrsenja vlasti ove dvije politicke grupe. Zaista ne mogu da navedem koji bi bio razlog za poslanike PES-a da glasaju za jedan takav predlog mandatara“, ističe Šušić.

Bilo bi neodgovorno, dodaje Šušić, koristiti povjerenje građana kao resurs za međusobne obračune, i tako mijenjati njihovu izbornu volju.

”Tako da mi to za sada nećemo raditi. U svakom slučaju ako bi se ono što su, moram reći, neozbiljne izjave mandatara prelilo u stvarnosti formiranjem vlade onako kako smo čuli, što je njegova posljednja vizija, onda bi to ostavilo traga na odnose unutar koalicije u Glavnom gradu, jer su vecina odbornika i poslanici “, navodi on.

Ipak, sve partije, smatra Susic, imaju pravo da s vremena na vrijeme, preispitaju pozicije u bilo kojoj koalicionoj vladi.

” Nezavisno od procesa formiranja vlade, ili upravo sa razlogom zauzimanja neke relevantne pozicije u tom procesu potrebno je i s vremena na vrijeme preispitati određene aranžmane, ali u ovom trenutku ne vidim potrebu za bilo kakvim ishitrenim djelovanjem, jer prosto proces formiranja vlade nije završen i ne nazire mu se kraj, jedino što ostavlja gorak ustisak je spremnost mandatara Spajića da uradi ono što su najpesimističnije projekcije u toku predizborne kampanje – da vrati DPS ili one njegove nosioce, da im povjeri upravljanje državom”, navodi on.

Saradnja na lokalnom nivou ce, porucuje, biti kao i do sada-sve dok to nalaze interes građana PG, uz nešto veći oprez i rezervu prema onima koji svojim aktivnostima na državnom nivou sebe delegitimišu kao ozbiljne i povjerenja dostojne saradnike, zaključuje Šušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve