Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Sukob u lokalnoj vlasti: Predsjednik SO Zeta iz Demokrata neće da stavi na dnevni red deklaraciju o Kosovu

Demokrate se nijesu izjašnjavale o deklaraciji ali njihovi lideri u javnim nastupima podržavaju evropski i evroatlantski put Crne Gore i usklađenost sa politikom EU.

Lokalni odbori koalicije DNP-Nova i Demokrata u Zeti sukobili su se zbog stavljanja na dnevni red deklaracije o povlačenju priznanja Kosova, saznaje Pobjeda.

-Otkad je predata inicijativa odborničkog kluba ,,Za buducnost Zete” o povlačenju odluke o priznanju Kosova na teritoriji Zete, otpočela je opstrukcija predsjednika Skupstine Luke Krstovića iz Demokrata koji traži formalno pravne razloge kako je ne bi uvrstio u dnevni red, saopštio je izvor Pobjede.

Demokrate se nijesu izjašnjavale o deklaraciji ali njihovi lideri u javnim nastupima podržavaju evropski i evroatlantski put Crne Gore i usklađenost sa politikom EU.

– Iako je to trebalo da učini prošlog petka, predsjednik Skupštine Opštine Zeta Luka Krstović to dosad nije učinio jer Demokrate ne podržavaju Deklaraciju, posebno ne žele da se o njoj izjašnjavaju u susret parlamentarnim izborima. Upravo je zbog odnosa prema Deklaraciji došlo do sukoba u odborničkom klubu Demokrata, pa je dosadašnji odbornik Nikola Rajović zbog neslaganja sa ovakvim stavom stranačke centrale odlučio da napusti odbornicki klub i ubuduće djeluje kao nezavisni odbornik, saopštili su izvori Pobjede.

Deklaracija o povlačenju priznanja Kosova od strane opština nema pravni već isključivo politički karakter imajući u vidu nadležnosti opština.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
.arko
22.05.2023-18:13 18:13

Ovo nema Nigde cak ni u bane drzave. Sramota.
Crna gora je priznala kosovo.
Nije ovo zmurke igrati!!

Nik
22.05.2023-18:27 18:27

Demokrate cekaju izbore jer je sa Abazovicem u koaliciju da nebi bilo ponovo ona Lutka 21 milion sa likom Abazovica koja je obisla cijo SVIJET i onda ce sa ovim Cetnicima da se pridruze jer isti CERNICKI PROGRAM IMAJU !!