Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Stjepović i Rakočević na Sastanku Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine NATO

Pažnja učesnika ovom prilikom bila je posvećena i pitanjima aktuelnih dešavanja bezbjednosnog karaktera na globalnom nivou

Delegacija Skupštine Crne Gore u sastavu: Duško Stjepović, kao šef, i Nikola Rakočević, kao član Delegacije, učestvovala je na sastanku Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine NATO koji je održan u Talinu, Estoniji, 23-24. marta 2024. godine.

Proljećni sastanak Stalnog komiteta, između ostalog, imao je za cilj planiranje predstojećih aktivnosti Parlamentarne skupštine NATO, razmatranje nacrta deklaracija i amandmana podnijetih s tim u vezi, te izvještaja koji će biti predmet diskusije tokom predstojećeg Proljećnog zasijedanja u 2024. godini, kao i niza finansijskih dokumenata koja tretiraju rad Parlamentarne skupštine.

Pažnja učesnika ovom prilikom bila je posvećena i pitanjima aktuelnih dešavanja bezbjednosnog karaktera na globalnom nivou.

Tokom skupa realizovan je sastanak članova Biroa Parlamentarne skupštine NATO tokom kojeg su razmotrena pitanja koja tretiraju rad predstojećeg sastanaka Stalnog komiteta, sa posebnim osvrtom na nacrte deklaracija i program rada sastanka, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Predsjednik estonskog parlamenta Lauri Husar u svom obraćanju učesnicima sastanka predstavio je najznačajnije aktivnosti najvišeg zakonodavnog doma i prioritete za predstojeći period.

Potom, delegati Parlamentarne skupštine NATO razmotrili su nacrte deklaracija pod nazivom „Oblikovanje NATO za sljedeće generacije na Vašingtonskom samitu“, kao i „Podrška Ukrajini do pobjede“, koje je predstavio Mihal Šerba, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO.

Učesnici sastanka Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine NATO razmotrili su i izjasnili se o nacrtu izjave ovog tijela povodom obilježavanja 75. godišnjice NATO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve