Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Stanović: Nisam pristajao da svoju nepartijsku orijentaciju kompromitujem pripadnošću bilo kojoj partiji

''Naime, Odluku o lokacijama donijela je Skupština Opštine Zeta, na način što je omogućeno svima koji žele da zakupe lokacije, da to i učine pod jednakim uslovima, za razliku od vremena vladavine DPS-a'', kazao je Stanović

Smijenjeni sekretar za komunalne poslove u Opštini Zeta Milan Stanović reagovao je na saopštenje Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta, u kojem se, između ostalog, navodi da je za sebe i svoju firmu rezervisao najbolje lokacije za postavljanje bilborda po cijenama koje su višestruko oštetile budžet Opštine. Stanović je rekao da je odluku o lokacijama donijela Skupština Opštine Zeta.

U DPS-u tvrde da je Stanović smijenjen jer je “donoseći odluku o lokacijama za postavljanje reklamnih objekata – bilborda na teritoriji opštine Zeta, smišljeno pripremajući istu za svoj privatni biznis, podveo led bilborde pod svijetleće tj. osvijetljene panoe i tako umjesto skupih taksi za postavljanje istih, za sebe i svoje ortake iz firme “Triple M” pribavio protivzakonitu korist zloupotrebom službenog položaja”.

“Bez namjere da polemišem oko nečega što je bilo transparentno i svima dostupno na uvid od prvog dana moga angažovanja na poziciju koju sam postavljen iz sfere biznisa a ne po partijskom ključu, želim obavijestiti javnost o nekoliko činjenica koje će im pomoći da imaju kompletnu sliku situacije. Naime, Odluku o lokacijama donijela je Skupština Opštine Zeta, na način što je omogućeno svima koji žele da zakupe lokacije, da to i učine pod jednakim uslovima, za razliku od vremena vladavine DPS-a”, kazao je Stanović u reagovanju.

Kako je dodao, od ponuđenih skoro 200 lokacija, firma u kojoj je on jedan od vlasnika, je uzela 11, što je, navodi, oko pet odsto od ukupnog broja lokacija.

“Toliko o monopolu. Zato što nisam želio da radim po starim principima, sakrivenih talova, koverata, lažnih vlasnika, i kako nikako nisam pristajao da svoju nepartijsku orjentaciju kompromitujem pripadnošću bilo kojoj partiji, to je bio neoprostivi i jedini grijeh koji me preporučio za smjenu. Možda bi čitaocima bilo interesantno kako sam od jedinog “časnog i stručnog čovjeka”, kako su me posle smjene oslovljavali pojedini odbornici DPS-a, pretvorio u “korumpiranog funkcionera”, odmah posle kategoričkog odbijanja njihovog pokušaja da me vrbuju u svoje redove”, naveo je Stanović.

I dalje, kako kaže, smatra da je transparentnost i nepripadanje partijskim oligarhijama recept za svakog javnog funkcionera koji stavlja građanina na prvo mjesto.

“Pozivam sve koji smatraju da je u tom poslu “ozbiljna zarada” da ulože sredstva u svoju Zetu, plate komunalne takse i napune budžet Opštine o čijem dobru toliko glasno govore, ali nažalost bez djela, pa makar morali da izvuku novac iz tajnih poslova i crnih fondova”, zaključio je Stanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve