Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Spajiću čestitali lideri iz regiona, akcenat stavili na jačanje saradnje

Čestitke iz regiona povodom izbora 44. Vlade

Povodom izbora 44. Vlade Crne Gore na adresu Kabineta predsjednika Vlade stigle su i čestitke iz regiona.

Navodi se da uspjeh u radu premijeru Milojku Spajiću poželio je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković.

„Uvjeren sam da ćemo odnose između naših dviju država nastaviti graditi u iskrenom dobrosusjedskom duhu te da će naša saradnja donijeti dalje pozitivne iskorake u bilateralnim odnosima. Želim i ovom prilikom naglasiti snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore”, napisao je između ostalog hrvatski premijer.

Iz Kabineta premijera kazali su da predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je izrazio najbolje želje i spremnost za jačanje saradnje sa Crnom Gorom.

„Koristim ovu priliku da izrazim svoje interesovanje i posvećenost daljem radu na produbljivanju ukupne saradnje između Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno na putu ka punoj integraciji ove dvije zemlje u EU, uz dalje dijeljenje iskustava, zajedničkih evropskih vrijednosti i benefita”, napisao je Kovačevski.

Dodaje se da čestitku je uputio i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama.

„Koristim priliku da potvrdim svoj stav i stav Vlade Republike Albanije da proširi i dodatno intenzivira odnose između naše dvije zemlje. Naša saradnja, kao i saradnja sa ostalim zemljama regiona, će ubrzati odgovarajuće reforme za našu prioritetnu integracijsku agendu. Želim da istaknem da je albansko stanovništvo u Crnoj Gori stabilan most prijateljstva, važan faktor stabilnosti, mira i integracije“, naveo je Rama u čestitci.

Iz Kabineta su kazali da predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će dvije zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda građana i jačaju regionalnu povezanost.

Brnabić je, dodaju, premijeru Spajiću uputila najbolje želje za uspješno obavljanje dužnosti.

Čestitke povodom izbora na funkciju premijera stigle su i iz Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajuća Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je u čestitki novoizabranom predsjedniku Vlade izrazila uvjerenje da će dužnost premijera obavljati “uspješno i predano”, te da će budući koraci biti usmjereni “na dobrobit svih stanovnika Crne Gore”.

„Produbljivanjem regionalne saradnje, međusobnim razumijevanjem, razmjenom iskustva i znanja šaljemo pozitivan signal i drugim zemljama regije da zajedno možemo postići više, a sve kako bismo ostvarili našu zajedničku viziju stabilne, prosperitetne i evropske budućnosti Zapadnog Balkana”, poručila je Krišto.

I generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu uputila je iskrene čestitke povodom nedavnog imenovanja predsjednika Vlade Crne Gore.

„Savjet za regionalnu saradnju cijeni Crnu Goru kao ključnog partnera u našim zajedničkim naporima da poboljšamo stabilnost i sveukupni prosperitet našeg regiona. Uloga Crne Gore u RCC i njeno aktivno učešće u Procesu saradnje u Jugoističnoj Evropi (SEECP) su zaista za svaku pohvalu”, napisala je Bregu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve