Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: Vlada u potpunosti pro-evroatlantska, SAD naš ključni partner i saveznik

Premijer je upoznao ambasadorku sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade

Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, a Sjedinjene Američke Države naš ključni partner i saveznik, kazao je premijer Milojko Spajić na sastanku sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Premijer je upoznao ambasadorku sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade.

Rajnke je istakla očekivanje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

Jedna od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

“Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera“, zaključio je premijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Amar
02.11.2023-10:03 10:03

EVO NAM   DRITAN SA MNSTROM PRAVDE SLAVE ODLAZAK SA VLASTI -NAGRABULJALI SU DA NE TREBA NI PRA PRA UNUCE DA IM STO RADE-Zapevali čuveni hit i zapalio društvene mreže, ovaj snimak svi komentarišu (VIDEO)OBJAVA NA SRBIJA DANAS

Dpero
02.11.2023-10:05 10:05

Ako je ovo proevropska a kakva je cetnicka!??

Gerhard
02.11.2023-10:26 10:26

Da ne bi govorili odmah ne dipr i ne rise, samo ćemo reći: brzo ćemo viđet.