Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić ugostio ambasadore Slovačke i Kosova

Premijer Spajić je naglasio da su slovačko iskustvo i potencijalna ekspertska pomoć izuzetno važni, jer je ta zemlja završila proces ulaska u Evropsku uniju za samo tri godine

Tokom sastanka sa ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom konstatovano je da su bilateralni odnosi odlični, te da kao takvi predstavljaju dobru osnovu za jačanje ekonomske saradnje, kroz povezivanje privrednika i posebno privlačenje investicija iz Slovačke.

Na toj liniji ambasador Gandel je poručio da postoji dosta zainteresovanih investitora, koji žele da razvijaju biznis u Crnoj Gori.

Premijer Spajić je naglasio da su slovačko iskustvo i potencijalna ekspertska pomoć izuzetno važni, jer je ta zemlja završila proces ulaska u Evropsku uniju za samo tri godine.

Tokom sastanka sa ambasadorkom Kosova Arijanom Žerkom Hodžom, bilo je riječi o poboljšanju bilateralne saradnje na polju ekonomije, te o potrebi unaprjeđenja infrastrukturne povezanosti, kao bitnom segmentu za razvoj čitavog regiona.

Milojko Spajić – Ariana Žerka Hodža, ambasadorka Republike Kosova

“Zajedničkom saradnjom može doći i do znatno bolje iskorišćenosti sredstava koji su dostupni kroz pristupne fondove”, konstatovali su sagovornici.

Na sastanku je ocijenjeno važnim razviti na održiv način i zajednička prirodna dobra koja,kako je ocijenjeno, imaju veliki potencijal, poput Prokletija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve