Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Spajić sa potpredsjednikom POSCO grupe: Moguća saradnja između korejskog giganta i EPCG

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, Spajić je prezentovao investicione prilike i kazao da Vlada nizom reformi nastoji da osigura predvidivost poslovnog ambijenta kao i pravnu sigurnos

Premijer Crne Gore, Milojko Spajić na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao sa potpredsjednikom POSCO grupe Lijem Džejvanom.

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, Spajić je prezentovao investicione prilike i kazao da Vlada nizom reformi nastoji da osigura predvidivost poslovnog ambijenta kao i pravnu sigurnost

“Nizom planiranih reformi unaprjeđujemo biznis ambijent kako bi u saradnji sa kredibilnim investitorima dali puni zamajac našoj ekonomiji” poručio je Spajić.

Predsjednik Vlade je prezentovao i plan razvoja mreže autoputa, željeznica, aerodroma i Luke Bar do 2030, za koje je iskazan interes od strane POSCO imajući u vidu da će, kako su istakli, uz značajne investicije, ići i velika potražnja za čelikom.

Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u Željezaru Nikšić, a Posco grupa je iskazala interesovanje za nastavak komunikacije po pitanju potencijalne saradnje.

Džejvan je kazao da POSCO korišćenjem najmodernijih tehnologija posvećen i obnovljim izvorima energije.

“Svjedoci smo eksponencijalnog razvoja Koreje 80ih i 90ih godina, i bili samo krucijalni dio velikog investicionog ciklusa u korejsku infrastrukturu”, poručio je on.

Na sastanku je dogovoreno da timovi iz Crne Gore i Koreje razmotre dalje korake i potencijalnu saradnju između korejskog giganta i EPCG.

U vlasništvu Posco Group je jedna od najvećih čeličana u Južnoj Koreji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve