Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a: Fokus na razvoj, identitetske tenzije su iza nas

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za obavještajne i bezbjednosne poslove Skot Brej kazao je da NATO izuzetno cijeni konstruktivnu ulogu Crne Gore u regionu

NATO posebno cijeni ulogu Crne Gore u očuvanju mira i smanjivanju regionalnih tenzija, a naša zemlja je spremna da svojim primjerom snažnije doprinese rješavanju otvorenih pitanja na Zapadnom Balkanu, zaključak je susreta predsjednika Vlade Milojka Spajića sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za obavještajne i bezbjednosne poslove Skota Breja, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

“Sa fokusom na ekonomiju i jačanje životnog standarda građana, umjesto na pitanja etničkih podjela vodimo se primjerom razvijenih zemalja poput Singapura u kome je standard građana na nivou da je svako peto domaćinstvo milionersko. Pitanja identitetskih podjela ostavili smo iza sebe – svojim primjerom želimo da budemo pouzdan oslonac cijelom regionu i našim međunarodnim partnerima” poručio je premijer Spajić.

“Da bi bio prosperitetan region mora ostaviti prošlost iza sebe i fokusirati se na ekonomiju i razvoj. Vrijeme je da na Zapadnom Balkanu standard građana bude na prvom mjestu. Crna Gora je sa izborom 44. Vlade zasigurno krenula tim putem” zaključio je on.

Premijer je podsjetio na sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova kao model po kome se mogu rješavati otvorena pitanja i  kazao da je Crna Gora spremna da pomogne i doprinese smirivanju tenzija u regionu.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za obavještajne i bezbjednosne poslove Skot Brej kazao je da NATO izuzetno cijeni konstruktivnu ulogu Crne Gore u regionu.

“Kao zemlja koja nema otvorenih pitanja sa susjedima, u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i fokusirana na ekonomski razvoj, Vaša zemlja predstavlja primjer ostalima i pouzdan je partner NATO-a na Zapadnom Balkanu”, poručio je Brej.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim prilikama u bezbjednosnom sektoru i ponovljena puna podrška Crnoj Gori na planu sprovođenja NATO bezbjednosnih prioriteta i politika

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
12.04.2024-01:10 01:10

Nili, nijesu IDENTITETSKE TENZIJE iza Nas, NEGO ISPRED NAS! BUDI PRISTOJAN, NE OBMANJUJ ČOJEKA! RIJEŠIO SI DA IZVRŠIŠ ZADATAK ISTREBLJENJA CRNOGORACA I CRNOGORKI. NEĐE SE TO ZOVE PONEKAD GENOCID. MOŽE I CRNOGORCOCID. POKRIVAŠ PRAVI CILJ SVOJE MISIJE U CRNOJ GORI, SA AUTOPUTEVIMA, BRZIM I SPORIM CESTAMA, JAPANSKIM I FRANCUSKIM INVESTICIJAM, OBEĆANJIMA O OGROMNIM PLATAMA (SINGAPUR). ŠIBICARIŠ U PRAVOM SMISLU TE ISTOČNJAČKE NE BAŠ BEZAZLENE VJEŠTINE. ALI MILI, NIJESU TI CRNOGORCI I CRNOGORKE KULTURNI I CIVILIZOVANI ZAPADNJACI, KOJI VJERUJU U POŠTENJE I ISKRENOST POLITIČARA. ZAJEDNO SA RAJOM KOLJENICOM, A PO KOMANDI CRKVE SRBIJE, OTIMAŠ CRNOGORSKE SVETINJE, ĆERAŠ CRNOGORCE I CRNOGORKE NA… Pročitaj više »

Anthropos
12.04.2024-12:02 12:02

“Pitanja identitetskih podjela ostavili smo iza sebe … “Srbin laže ….” D. Ćosić Interesatno da je i Dritan stalno naglašavao da je potpisom Temeljnog Ugovora (TU) “pomirio CG”? Jes vala. Niko se živ ne čuje po tom pitanju? Zašto? Da li ovi vajni “političari” pokušavaju da se prave ludi, ili žele da nas naprave ludim? Ili čine oboje istovremneno? Izgleda da je Spajke našao “srpsko” rješenje za poznatu englesku poslovicu “Ne možeš (istovremeno) da imaš kolać i da ga pojedeš-” (You can't have your cake and eat it (too).. Čovjek je genije – problem izmedu Srbstva i Crnogoraca rješio je… Pročitaj više »